Τα νούμερα της AGB, το Dancing και το πρόσωπο που «ανοίγει» κανάλι για να μη μείνει εκτός!

16:01 3/11/2014 - Πηγή: TVNea

Και ακόμα μία μέρα εδώ… σχολιάζοντας την τηλεοπτική πραγματικότητα της εβδομάδας που μας πέρασε, ανάμεσα σε πολλά και διάφορα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον και θα ήθελα να σχολιάσω.
Από τη μία ο Σεφερλής και από την άλλη ο Λιάγκας και η Σκορδά. Μετά από 2 εβδομάδες, τις τελευταίες δύο εκπομπές ο Λιάγκας… πέρασε τον Σεφερλή και έγινε θέμα παντού! Όταν ο κόσμος ασχολείται περισσότερο με τις τηλεθεάσεις παρά με την ίδια την εκπομπή, την θεματολογία της, τα αποκλειστικά της, τις συνεντεύξεις ή τους καλεσμένους… κάτι φταίει! Ας το κοιτάξουν και οι δύο εκπομπές!
Επιτέλους κάποιος
είπε την μεγάλη αλήθεια που κρύβεται πίσω από τα νούμερα της τηλεθέασης. Ο Θέμης Μάλλης, αρχισυντάκτης της Ελεονώρας Μελέτη, μίλησε στο κανάλι ”E TV” και στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη για την πραγματική διάσταση των τηλεθεάσεων. Άλλο να κάνεις υψηλά ποσοστά στην πρωινή ζώνη… και άλλο στο prime time. Το θέμα είναι πόσοι τηλεθεατές βλέπουν αυτή την εκπομπή. Γιατί μπορεί το 30% της πρωινή ζώνης να ισούται με το 7% του prime time. Αλλά κανείς δεν βγαίνει να το πει! Το κοινό που βλέπει το πρωί τηλεόραση είναι ελάχιστο, σε σχέση με αυτό που βλέπει το βράδυ. Και όλο αυτό το αναφέρω γιατί όταν ξεκίνησε ο Μάρκος Σεφερλής ακούσαμε κάποιους να λένε ότι τα ποσοστά του στην πρεμιέρα θύμισαν... Eurοvision! Και το άκουσα από ανθρώπους του χώρου! Ας μάθουν να διαβάζουν κάποιοι τα νούμερα! Ασχολείστε που ασχολείστε... μάθετε απλά μαθηματικά!
Το «θρίλερ» που επικρατεί στην εκπομπή της Σπυροπούλου, με τους αρχισυντάκτες να φεύγουν ο ένας μετά τον άλλο… με ξεπερνά! Αν δεν την πιάσει κάποιος να της τα πει «έξω από τα δόντια» δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση. Το ότι τα νούμερα είναι χαμηλά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται βεβιασμένες κινήσεις! Ούε από την ίδια, ούτε από τα στελέχη του σταθμού!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Στέλεχος καναλιού έχει αποφασίσει να «ανοίξει» δικό του κανάλι, αφού η κατάσταση στο σταθμό που δουλεύει… είναι δύσκολη και το κλίμα αρνητικό! Το πού θα βρει τα λεφτά για να κάνει αυτό το μεγάλο βήμα… είναι ένα άλλο θέμα! Αλλά ίσως να είναι και η μόνη του επιλογή, για να παραμείνει στο χώρο της τηλεόρασης!

Το STAR φέτος… είναι λίγο μπερδεμένο! Από τη μία θέλει να χαμογελάσει και από την άλλη να πέσει στην βαριά κατάθλιψη! Μπορεί το δελτίο του με τη Μάρα Ζαχαρέα να πηγαίνει πολύ καλά και να είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό προϊόν, μπορεί ο Φώτης και η Μαρία να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και αυτό να καταγράφεται στους πίνακες της AGB… όμως το υπόλοιπο πρόγραμμα «μπάζει» από παντού! Η μία μικροαλλαγή μετά την άλλη σε σειρές, εκπομπές κτλ. Οι μικροαλλαγές, όμως, δεν φέρνουν αποτελέσματα… μόνο οι μεγάλες αλλαγές φέρνουν που μπορεί να είναι και ρίσκο! Πάρτε όμως το ρίσκο!
Άσχετο: Μετά το νέο ΤΖΑΚ ΠΟΤ στο Τζόκερ… το ποσό έχει φτάσει στα 17 εκατομμύρια ευρώ! Φανταστείτε ότι την Κυριακή παίχτηκαν σχεδόν 30 εκατομμύρια στήλες που σημαίνει έσοδα για τον ΟΠΑΠ μόνο από μία κλήρωση… 15 εκατομμύρια ευρώ! Τελικά ο τζόγος ποτέ δεν πεθαίνει!
Διάβασα και την συνέντευξη του Μάκη Πουνέντη στο «Εγώ» που ανέφερε ότι και εκείνος την εκπομπή της Μενεγάκη θα έβλεπε, αν η εκπομπή του ήταν μαγνητοσκοπημένη. Μπράβο Μάκη! Ωραία υποστήριξη στην εκπομπή και στο σταθμό που σε φιλοξενεί! Αν σου αρέσει περισσότερο η εκπομπή της Ελένης, αν και είσαι ανταγωνιστής της… πρέπει να το κοιτάξεις!
Ξεκινάει και σήμερα με λίγες –προς το παρόν- εκπομπές η νέα Web TV του Star! Μετά το MEGA και τον ANT1, το κανάλι της Κηφισιάς αποφάσισε να κάνει το «άνοιγμά» του στο διαδίκτυο με εκπομπές που έχουν σχεδιαστεί μόνο για το internet! Καλή αρχή να πούμε και ελπίζουμε η προσπάθεια αυτή να υποστηριχτεί από τους ιθύνοντες του καναλιού!
Άσχετο: Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος που ο ΑΝΤ1 ένταξε στο πρόγραμμά του τα «Ζόρικα επαγγέλματα»; Γιατί εγώ δεν βλέπω κάποιον λόγο, εκτός από το να «τσαλακωθεί» ο σουπερ-σταρ διακοσμητής… Σπύρος Σούλης!

Όσο για το Dancing… αυτό δεν είναι εκπομπή, αυτό δεν είναι show, είναι τηλεμαραθώνιος. Το να διαρκεί μια εκπομπή πάνω από 4 ώρες είναι πραγματικά ότι χειρότερο στην τηλεόραση! Καταλαβαίνω ότι είναι μια μεγάλη(!) παραγωγή και χρειάζεται χρόνος για να καλυφθεί διαφημιστικά, αλλά 4 ώρες είναι πολλές! Ίσως και γι’ αυτό οι τηλεθεατές –προς το παρόν- να μην δείχνουν την (αναμενόμενη) αγάπη τους στο πρόγραμμα! Οι τηλεθεάσεις συμπαθητικές… αλλά όταν η ελληνική ταινία, «Ο Εξυπνάκιας» στο Star σημειώνει 12,7% στο σύνολο και 14,9% στο δυναμικό κοινό… κάτι σημαίνει!
Για παρατηρήσεις, σχόλια, πληροφορίες... μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου:
Facebook: Χρήστος Αϊβαλιώτης
Twitter: Chris Aivaliotis
E-mail: [email protected]://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα