Στράτος Τζώρτζογλου: «Έχω να κάνω τηλεόραση 17 χρόνια»

15:29 25/2/2017 - Πηγή: TVNea
Ο Στράτος Τζώρτζογλου σε συνέντευξή του μίλησε για την αποχή του από την τηλεόραση.

Κλείνεις αισίως τα 30 χρόνια στο θέατρο. Τι γεύση σου έχει αφήσει η μέχρι τώρα πορεία σου;
Η ζωή μου όλη δεν έχει υπάρξει ένα τσιγάρο, που λέει και ο Καζαντζίδη (γέλια), αλλά ένα ρόλερ κόστερ, που πάει ψηλά, χαμηλά, τρέχει γρήγορα, βλέπει τον ουρανό, τη θέα, τη γη να σου έρχεται στη μούρη. Κάπω5 έτσι ήταν η ζωή μου η καλλιτεχνική, αλλά και η προσωπική, γιατί το ένα είναι πολύ κοντά στο άλλο. Γνώρισα τα πάντα
ή σχεδόν τα πάντα, άλλοι ίσως χρειάζονταν αρκετές ζωές, έκανα διαφορετικές καριέρες, από τη μια ήμουν ο αγαπημένος μαθητής-ηθοποιός μεγάλων σκηνοθετών της προηγούμενης εποχής, του Κουν, του Βολανάκη, του Ντασέν, του Ευαγγελάτου, της Πατεράκη, του Κακογιάννη, του Αγγελόπουλου, του Βούλγαρη, της Μπέργκμαν, στο θέατρο και στον κινηματογράφο, μετά μπήκα στο χώρο του τηλεοπτικού σταρ σύστεμ, στη χρυσή εποχή.

Δεν έχεις κάνει πολλά σίριαλ...
Παρόλο που δεν έχω κάνει πολλά σίριαλ στη ζωή μου -γύρω στα 7-8 έχω παίξει μόνο, ίσως τα λιγότερα απ' όλους τους άλλους συναδέλφου-, για ελάχιστα χρόνια, επειδή το πρόσωπο, η προσωπικότητα μου, αλλά και η εποχή ζητούσε να εκφραστεί από κάποια πρόσωπα, ταυτίστηκα πολύ με αυτούς τους ρόλους που παίζονται και ξαναπαίζονται. Έχω να κάνω τηλεόραση 17 χρόνια, από το 2001.

Έγιναν προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν κάνω σίριαλ. Έκανα το «Βαλς με του 12 Θεούς», που το έγραφε η Μαρία (Γεωργιάδου), και τους είχα πει να κάνω όλα τα επεισόδια κάποιες ήμερες και να φεύγω, γιατί τότε ήμουν στο Λος Άντζελες. Έχω 2-3 προτάσεις κάθε χρόνο, αλλά δεν θέλω, γιατί είμαι με το ένα πόδι στην Αμερική, έχω φύγει από το 2011 και πηγαινοέρχομαι. Το μόνο που επιτρέπω στον εαυτό μου είναι κάποιες θεατρικές παραστάσεις με τη νέα γενιά των σκηνοθετών ,που είναι για 2 μήνες, με περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θέατρο δεν έχω σταματήσει να κάνω εδώ και 30 χρόνια, ακόμα και στην Αμερική που ήμουν. Δεν μπορώ να καθίσω σ' ένα μέρος πολύ καιρό, γιατί δεν μπορεί να λείψω πάνω από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα από την Αμερική, χάνω την πράσινη κάρτα, άλλωστε μένω εκεί με το γιο μου. Οπότε, είμαι ανοιχτός σε προτάσεις που είναι μέχρι 4 μήνες, όχι παραπάνω. Τα σίριαλ που γυρίζονται στη Κύπρο απαιτούν να είσαι συνέχεια εκεί.

Πηγή: Λοιπόν

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα