Πρωταγωνίστρια από τα "Κλεμμένα όνειρα" δηλώνει:" Είμαι Βορειοηπειρώτισσα"

11:01 9/7/2013 - Πηγή: TVNea

Η Βασιλική Αγγέλη, η γνωστή σε όλους μας Μαντώ, από τα "Κλεμμένα Όνειρα" έδωσε μια συνέντευξη στο ΛΟΙΠΟΝ και δήλωσε πως είναι Βορειοηπειρώτισσα και πως έχει βιώσει τον ρατσισμό.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν αντιμετώπισε τον ρατσισμό στα σχολικά της χρόνια δηλώνει: "Ναι. Δυστυχώς στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί οι ρατσιστές. Έχω βιώσει πολύ το ρατσισμό, γιατί είμαι Βορειοηπειρώτισσα. Αν και ήμασταν από την ελληνική μειονότητα της Αλβανίας, ο κόσμος δεν γνωρίζει και μας αντιμετώπισε ρατσιστικά .Όπως
οι δάσκαλοι μας θεωρούσαν αλλοδαπούς και μας ξεχώριζαν, έτσι μας θεωρούσαν και τα παιδιά. Έπρεπε οι δάσκαλοι να καταγράψουν τους αλλοδαπούς κι εμείς να σηκώσουμε το χέρι μας σαν να ήμασταν κάτι διαφορετικό και όχι σαν όλα τα άλλα παιδάκια. Αυτό είναι τραυματικό για ένα παιδάκι. Ένιωθα άσχημα".Εσύ το λες με μεγάλη ευκολία ότι είσαι Βορειοηπειρώτησσα, ενώ κάποιες άλλες κυρίες στην σοουμπίζ προσπαθούν να το κρύψουν σαν να είναι ρετσινιά."Εγώ αυτή είμαι, δεν έχω να κρύψω κάτι. Φαντάσου ότι οι κολλητές μου, που δεν είναι και στο χώρο της σοουμπίζ, δεν το λένε, το κρύβουν. Μάλιστα, απορούν που εγώ το λέω, γιατί οι ίδιες ντρέπονται. Λένε ότι είναι από τα Γιάννενα. Εγώ το θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου που είμαι Βορειοηππειρώτισσα. Είμαστε χωρίς πατρίδα ουσιαστικά. Νιώθω σαν να μην έχω πατρίδα, σαν να μην έχω κάπου να ακουμπήσω. Εκεί μας θεωρούν Αλβανούς και μας απομονώνουν. Είμαστε μια μικρή μειονότητα που δεν ξέρει πού ανήκει. Εγώ δεν μιλάω καν αλβανικά".
Keywords
Τυχαία Θέματα