Ποιες τροφές δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

09:15 24/8/2015 - Πηγή: TVNea
Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού της.
Η προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων, ξεκινάει από τη διατροφή και τις συνήθειες διαβίωσης της μητέρας. Η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.
Το Αμερικανικό Κολέγιο
Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά οι έγκυες γυναίκες να μην καταναλώνουν ή να τρώνε σε μικρές μόνο ποσότητες τις εξής τροφές:
-Ορισμένους τύπους ψαριών, όπως είναι ο ξιφίας, ο τόνος, το σκουμπρί, ο καρχαρίας και άλλα μεγάλα ψάρια. Τα ψάρια αυτά μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που είναι βλαβερός για το έμβρυο.
-Ροφήματα με καφεΐνη, δηλαδή καφέ, τσάι, σοκολάτα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά με καφεΐνη(είναι καλό να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα, που είναι η ποσότητα που περιέχεται σε δύο μικρά φλιτζάνια καφέ).
-Το σούσι, γιατί το ωμό ψάρι μπορεί να είναι βλαβερό κατά την εγκυμοσύνη.
-Το μη παστεριωμένο γάλα και τυρί,γιατί μπορεί να προκαλέσουν λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από χωριά και τα μπλε τυριά.

Πηγή:Onmed.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα