Πεντανόστιμος μπακαλιάρος με σκορδαλιά για αρχάριους! Σίγουρη επιτυχία!

08:15 24/3/2014 - Πηγή: TVNea
Καλημέρα!Αύριο γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το έθιμο λέει πως τρώμε μπακαλιάρο. Εδώ είναι μία πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που αν την δοκιμάσετε θα θέλετε κάθε εβδομάδα να τρώτε μπακαλιάρο!
Αγοράζετε τον μπακαλιάρο τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Αν θέλετε να τον φάτε αύριο μετά τις 12 αγοράστε τον σήμερα μέχρι τις 12.

1.Τον ξεπλένετε καλά να φύγει το αλάτι.
2.Τον βάζετε μέσα σε ένα μεγάλο
δοχείο ή ταψί με νερό και αλλάζετε το νερό κάθε λίγες ώρες, ας πούμε κάθε τρεις. Αν ξυπνήσετε μέσα στη νύχτα κατά τύχη αλλάξτε το, αν όχι δεν υπάρχει πρόβλημα, το πρωΐ πάλι.
Μυστικό από επαγγελματία μάγειρα: 2 ώρες πριν να τον μαγειρέψετε ρίξτε μία μέτρια ποσότητα αλατιού μέσα στο δοχείο με το νερό και το μπακαλιάρο. Το αλάτι ρουφάει το περιττό αλάτι, ρυθμίζει την αλμυρότητα του μπακαλιάρου και τον κάνει όσο αλμυρό πρέπει να είναι!
3.Για να τον μαγειρέψετε, τον βγάζετε από το νερό,τον ξεπλένετε, τον κόβετε σε κομμάτια στο μέγεθος που επιθυμείτε και τον βουτάτε σε ένα δοχείο με μπόλικο αλεύρι. Έτσι απλά, χωρίς να μπλέξετε ούτε με κουρκούτια ούτε με μπύρες ούτε με σόδες! Γίνεται τραγανότατος και πεντανόστιμος! Τον τηγανίζετε σε λάδι μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Σκορδαλιά: μπορείτε να τη μαγειρέψετε λίγες ώρες πριν, ας πούμε 2 ώρες πριν.

3 μέτριες πατάτες
5 μέτριες σκελίδες σκόρδο
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 λεμόνι

Βράζετε τις πατάτες. Χτυπάτε στο multi το λάδι, το λεμόνι και το σκόρδο, να πολτοποιηθούν. Σ' ένα μπωλ βάζετε τις πατάτες και τις λιώνετε με το χέρι ή με ένα κουτάλι. Ρίχνετε μέσα και τον χυλό από το multi και τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά. Είναι όλα έτοιμα. Μπορείτε να σερβίρετε με το κρασί που επιθυμείτε. Καλή όρεξη!

Η φωτογραφία είναι από το demi-zouzounews.blogspot.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα