Ούτε ανεξάρτητη, ούτε στη Eurovision η ΝΕΡΙΤ!

18:30 27/9/2014 - Πηγή: TVNea
Το επιχείρημα πως η ΝΕΡΙΤ θα ήταν η νέα δημόσια ανεξάρτητη ραδιοτηλεόραση καταρρίφθηκε και από την EBU. Λίγες μέρες μετά τις παραιτήσεις του Αντώνη Μακρυδημήτρη και του Ροδόλφου Μορώνη, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να μη μεταδοθεί η κεντρική ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ,
ήρθε η απάντηση της EBU. Η Ένωση των ευρωπαϊκών δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων, που είχε ήδη δείξει τις διαθέσεις της από τις 12 Αυγούστου με την επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τις αλλαγές στον τρόπο επιλογής των μελών του Εποπτικού Συμβουλίου, έκρινε πως η ΝΕΡΙΤ δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να θεωρηθεί πλήρες μέλος της. Ως εκ τούτου, η ΝΕΡΙΤ δεν μπορεί να συμμετάσχει στη Eurovision, σε αντίθεση με τη ΔΤ, που αν και ελεγχόταν απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών είχε λάβει τη σχετική έγκριση.
Η EBU, βλέποντας ότι το κλίμα αλλάζει και πως η Ελλάδα δεν διαθέτει δημόσια ραδιοτηλεόραση, για άλλη μια φορά τροποποιεί τη θέση της. Ξεκίνησε με την υποστήριξη των εργαζομένων μετά την 11η Ιουνίου 2013, μεταφέροντας το σήμα της ΕΡΤ. Στη συνέχεια πείστηκε από τις εξαγγελίες του Παντελή Καψή και στήριξε τη δημιουργία της ΔΤ υπό το καθεστώς ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών, διεκδικώντας τα χρήματα για την προηγούμενη υποστήριξη από το Ελληνικό Δημόσιο. Μετά χαιρέτισε τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, αν και είχε αποδεχθεί πως δεν διέθετε στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο! Τέλος, μετά την αλλαγή του τρόπου επιλογής των μελών του Εποπτικού, ανακάλυψε πως υπάρχει κενό στην Ελλάδα και πλέον αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις. Τόσο η EBU όσο και η Ολομέλεια του ΣτΕ είχαν δεχθεί ως θέσφατο τη μελλοντική λειτουργία της… ανεξάρτητης ΝΕΡΙΤ!

typologies.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα