"Όλα"... ίδια!

19:55 30/10/2014 - Πηγή: TVNea
Οι πρώτες δύο εκπομπές του "Όλα... μπιπ", δεν σκόρπισαν ενθουσιασμό στα στελέχη του ΑΝΤ1. Οχι τόσο ως προς την τηλεθέαση, αφού είναι μέσα στους μέσους όρους του καναλιού, αλλά εξαιτίας της κόπωσης που είναι εμφανής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Τα ποσοστά που κυμάνθηκαν από 20,8% στο σύνολο μέχρι 26,5% στο νεανικό κοινό, παίζοντας δίχως ουσιαστικό αντίπαλο, δεν έχουν καμία σχέση με τα 30άρια και τα 35άρια άλλων σεζόν όμως, το πιο αποθαρρυντικό είναι η έντονη επανάληψη τόσο στις ιδέες που οπτικοποιούνται, όσο και στον τρόπο που γίνονται
οι συνεντεύξεις.

Ειδικά η συνέντευξη με το Σάκη Ρουβά, έμοιαζε να παίζει σε επανάληψη από προηγούμενη επίσκεψη του καλλιτέχνη στην εκπομπή, τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρουβάς, ρωτήθηκε για τις Βάκχες (που πρωταγωνιστούσε πριν... δύο καλοκαίρια), αλλά και για το πώς αντιδρά η κόρη του όταν νιώθει να τον "μοιράζεται" με τις "ρουβίτσες", ερώτηση και απάντηση σε άλλη συνέντευξη του, που αναπαράχθηκε πριν τουλάχιστον ένα χρόνο. Ως προς τους καλεσμένους, η δεύτερη εκπομπή έμοιαζε ακόμα φτωχότερη, με τη Θάλεια Προκοπίου -μάλλον αδιάφορη παρουσία ακόμη καί στο dancing- και τον Νάσο Παπαργυρόπουλο, που κάτω από άλλες συνθήκες θα έπαιζαν για "γέμισμα" ανάμεσα σε άλλους προσκεκλημένους.

Η επανάληψη ωστόσο γίνεται εντονότερη στα αγαπημένα "χιουμοριστικά βιντεάκια του Θέμου", που αποτελούν άλλωστε και το δυνατό χαρτί της εκπομπής, όλα αυτά τα χρόνια. Όσα τουλάχιστον είδαμε τις δύο πρώτες μέρες, στερούνταν έκπληξης, ήταν άκρως προβλέψιμα και θα μπορούσαν πολλά από αυτά να προέρχονται από παλιότερα τηλεοπτικά αποσπάσματα. Κάτι που τουλάχιστον σε μια χρονιά όπως η φετινή, που υπάρχουν ήδη πολύ περισσότερες παραγωγές, θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί. Αρκετά μάλιστα από τα συγκεκριμένα αποσπάσματα, έδιναν την εντύπωση της εύκολης λύσης. Για παράδειγμα ο γιατρός Φικιώρης αλλά και άλλες τηλεπερσόνες περιφερειακών καναλιών, ενώ σχεδόν ανύπαρκτη ήταν η "παρουσία" των νέων σήριαλ. Συγκρατημένη επίσης ήταν η αξιοποίηση των τηλεοπτικών αντιπάλων σε πρωινή και μεσημεριανή ζώνη (Λιάγκας-Σεφερλής, Ελένη-Τατιάνα), αν και ο Μάρκος δεν ξέφυγε εντελώς από τα "βέλη" της εκπομπής. Επίσης κανείς δεν έχει καταλάβει για ποιο λόγο χρησιμοποιείται μέσα στο στούντιο η "ιπτάμενη κάμερα", αφού δεν βλέπουμε ποτέ πλάνα από αυτήν αλλά την βλέπουμε μόνο σαν "αντικείμενο". Η δομή, το χιούμορ, ακόμη και η σειρά των εισαγωγικών καρτούν στα βιντεάκια, μοιάζει επαναλαμβανόμενη.

Σαφώς και ένα concept όπως της συγκεκριμένης εκπομπής που είναι απόλυτα επιτυχημένο για 14 ολόκληρα χρόνια, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε έξυπνο να αλλάζει. Αν όμως, δεν αποκτά φρεσκάδα και τονωτικές "ενέσεις" νέων ιδεών, όπως γινόταν άλλωστε κατά το παρελθόν, τότε πολύ εύκολα θα αρχίσει να ξεφτίζει. Προς το παρόν τα δύο πρώτα επεισόδια του "Όλα... μπιπ", τα παρακολουθήσαμε μόνο από συνήθεια. Ο Θέμος Αναστασιάδης είναι ένας από τους πιο ικανούς κι έξυπνους ανθρώπους στην ελληνική τηλεόραση και δημοσιογραφία και είναι βέβαιο ότι θα αντιληφθεί πως πρέπει να φρεσκάρει τους συνεργάτες του, για να κρατήσουν το "Όλα" και τα επόμενα χρόνια ζωντανό στην τηλεόραση.

ο μοντέρhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα