Ο Τομ Κρουζ στα σάβανα της «Μούμιας»!

18:25 3/12/2016 - Πηγή: TVNea

Τα θρυλικά τέρατα της Universal βγαίνουν από τα «δημιουργικά» υπόγεια του στούντιο.
Ο Τομ Κρουζ πρωταγωνιστεί στο ριμέικ/reboot της «Μούμιας» σε σκηνοθεσία Αλεξ Κουρτσμαν («Άνθρωποι Σαν κι Εμάς»), με σκοπό ασφαλώς να συνδράμει σε μία προγραμματισμένη εδώ και καιρό, κινηματογραφική εξόρμηση των κλασικών τεράτων της εταιρείας.
Το 1930, η ταρίχευση ως φυσικό ανάλογο της συντήρησης «ζωής» μετά θάνατο, ήταν μία πρωτόφαντη
ιδέα και η ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμόν ήταν σχετικά πρόσφατη.
Τα παραπάνω έδωσαν τότε αφορμή στη Universal για άλλη μία ταινία τρόμου που αναπτύχθηκε πάνω σε μία πρωτότυπη ιδέα, βασισμένη χαλαρά σε πλήθος λογοτεχνικών πηγών.
Στον αντίποδα του γελοίου ριμέικ του 1998 από τον Στίβεν Σόμερς, η «Μούμια» του 1932 με πρωταγωνιστή τον Μπόρις Καρλόφ ήταν μία αισθαντική ταινία τρόμου που αφηγούταν με εγκράτεια και αξιοσημείωτη ατμόσφαιρα, μία ρομαντική ιστορία.
Ο Καρλόφ, σφραγίζοντας την καλλιτεχνική του αξία, ανέλαβε άλλο ένα τέρας μετά το «Φρανκενστάιν» και ο σκηνοθέτης Καρλ Φρόιντ τίμησε τις εξπρεσιονιστικές καταβολές του, δημιουργώντας μία ταινία μυστηριακή, μα πάνω απ’ όλα όμορφη.
Η ημερομηνία εξόδου του ριμέικ έχει οριστεί για τις 9 Ιουνίου 2017, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του Κρουζ είχε πέσει στο τραπέζι και για το ριμέικ του «Van Helsing».
Τελικά τον έπιασε η αρχαία κατάρα της «Μούμιας», στο ρόλο της οποίας θα δούμε την ταλαντούχα ηθοποιό και χορεύτρια Σοφία Μπουτέλα («Kingsman: Μυστική Υπηρεσία»).
Cinemag.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα