Ο Μιχάλης Ιγνατίου εξόργισε τις ΗΠΑ?

17:41 29/6/2011 - Πηγή: TVNea
Τον “περιορισμό” των αρμοδιοτήτων του δημοσιογράφου, Μ. Ιγνατίου, ζήτησε το 2006, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks, η αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, έχοντας θορυβηθεί από τις αποκαλύψεις του, για χρησιμοποίηση αγνώστου αριθμού κρατουμένων Ελλήνων και Τουρκοκυπρίων ως πειραματόζωων σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων στην Άγκυρα.
Οι αποκαλύψεις του Μ. Ιγνατίου προκάλεσαν την αντίδραση της αμερικανικής πρεσβείας στη Λευκωσία, που θεώρησε ότι θα αποτελούσαν “τροχοπέδη” στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ και κατ' επέκταση εισηγήθηκε στους τότε υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Κοντολίζα Ράις και Ντόναλντ Ράμσφελντ και την DIA (μυστική υπηρεσία του Πενταγώνου) τη φίμωση ουσιαστικά του γνωστού δημοσιογράφου.

Μάλιστα, ο κ. Ιγνατίου “κατηγορήθηκε” από τον Αμερικανό πρέσβη, που επικαλέστηκε πηγή αμφιβόλου αξιοπιστίας, ότι η δημοσίευση έγινε κατόπιν παρότρυνσης του
τότε Προέδρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.Σύμφωνα με το “Έθνος”, το σχέδιο κατά του δημοσιογράφου καταγράφεται σε τηλεγράφημα, με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου του 2006, που φέρει την υπογραφή του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία, Ρόναλντ Σλίκερ.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται, πως “στις 22 Οκτωβρίου του 2006, η Λευκωσία ξύπνησε συγκλονισμένη από την είδηση του Ιγνατίου, ότι ο τουρκικός στρατός προκάλεσε τον θάνατο άγνωστου αριθμού Ελληνοκυπρίων και Ελλήνων κρατουμένων, τους οποίους είχε χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα, σε εργαστήρια παρασκευής χημικών όπλων, στην Άγκυρα”. Σε άλλο τηλεγράφημα, με ημερομηνία 1 Αυγούστου του 2008, ο κ. Σλίκερ ενημέρωσε τους προϊσταμένους του για τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, που αφορούσε άλλο κείμενο του Ιγνατίου, για τον διορισμό ειδικού συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό.

“Ο Χριστόφιας, που ήξερε καλά τον Ιγνατίου, υποσχέθηκε ότι θα επικοινωνήσει με τον δημοσιογράφο. Δεν ήταν βέβαιος, τι είχε οδηγήσει τον δημοσιογράφο στην εκστρατεία παραπληροφόρησης”, έγραψε στο τηλεγράφημα ο Αμερικανός πρέσβης.

Αργότερα και με την αφορμή δημοσίευμα στο “Έθνος της Κυριακής” απόρρητο έγγραφο της Αμερικανίδας πρέσβεως στα Σκόπια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με σκοπό να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Ιγνατίου για “παραβίαση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ”.Μετά από έρευνα, οι Αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ιγνατίου είναι αθώος.
(Cosmo.gr)
 
Keywords
Τυχαία Θέματα