Νέο αίμα στην εγχώρια θεατρική παραγωγή

21:41 26/8/2016 - Πηγή: TVNea

Στα Θέατρα Άλμα και Πάνθεον θα παρουσιάσει τις παραγωγές της η νεότευκτη εταιρεία «Θεατρικές Σκηνές», ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2017 και για τα επόμενα 10 χρόνια, αναλαμβάνει τα ηνία του Παλλάς.

Πάνος Κατσαρίδης ονομάζεται ο γενικός διευθυντής των «Θεατρικών Σκηνών» που ετοιμάζεται να κάνει δυναμική είσοδο στα θεατρικά πράγματα με υποσχόμενες παραστάσεις και λαμπερούς πρωταγωνιστές.
Στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Άλμα θ’ ανεβάσει από τον Οκτώβριο το επιστολογραφικό μυθιστόρημα πάθους, διαφθοράς, μηχανορραφιών και προδοσίας, τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό. Ο Γιώργος Κιμούλης μετέφρασε, σκηνοθετεί το έργο και θα ερμηνεύσει τον υποκόμη ντε Βαλμόν δίπλα στις Εβελίνα Παπούλια, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μάρα Δαρμουσλή και Μάρω Κοντού. Στη Β΄ σκηνή του θεάτρου θα δούμε τη «Σίρλευ Βαλεντάιν» του Ουίλι Ράσελ με την Ελένη Καστάνη να δίνει θεατρικό μάθημα θηλυκής αυτογνωσίας κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες της Πέμυ Ζούνη σε μετάφραση του Αλέξανδρου Ρήγα.

Τον Δεκέμβριο οι «Θεατρικές Σκηνές» θα φέρουν στη σκηνή του Πάνθεον έργο του Μπέρναρ Σο, το «Πυγμαλίων-Ωραία μου κυρία». Σας θυμίζουμε πως η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία «Ωραία μου κυρία» (1964 ) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Κιούκορ με τους Όντρεϊ Χέπμπορν, Ρεξ Χάρισον, Στάνλεϊ Χόλογουεϊ και Γκλάντι Κούπερ ήταν βασισμένη στο θεατρικό έργο του Σω «Πυγμαλίων». Είναι μια υπέροχη ιστορία γύρω από τις προσπάθειες ενός καθηγητή της γλωσσολογίας να μετατρέψει μια άξεστη ανθοπώλισσα σε κυρία του καλού κόσμου...Με την παράσταση αυτή κάνει ένα δυναμικό come back η Μάρθα Βούρτση συμπρωταγωνιστώντας δίπλα στους Δήμητρα Ματσούκα, Κώστα Κόκλα, Παύλο Χαϊκάλη, Αντώνη Καφετζόπουλο, Ορέστη Τζιόβα, Ησαΐα Ματιάμπα και Χριστίνα Θεοδωροπούλου. Η μετάφραση και η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Ρήγα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την άνοιξη και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στο Παλλάς θα δούμε τον Φεβρουάριο του 2017 τη μουσική παράσταση - αφιέρωμα στην ζωή και τα τραγούδια της αξέχαστης Τζένης Βάνου σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη. Θα είναι μια πλούσια, απαιτητική παραγωγή με ζωντανή ορχήστρα. Η Φωτεινή Δάρρα ανέαλβε να ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

athinorama.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα