Μαρινόπουλος: Την Παρασκευή θα συζητηθεί η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα

17:02 29/6/2016 - Πηγή: TVNea

Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου, θα συζητηθεί από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα της Μαρινόπουλος ΑΕ για υπαγωγή στον πτωχευτικό κώδικο προκειμενου να προστατευθεί από τους πιστωτές της.

Εάν το αίτημα απορριφθεί τότε η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Η
εταιρεία σημείωνει ότι η επιλογή αυτή ήταν «μονόδρομος καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης».

Αυτή τη στιγμή η Μαρινόπουλος ΑΕ διαθέτει 823 καταστήματα και 33 hypermarkets, 13.000 υπαλλήλους και συνεργάζεται με 3.000 προμηθευτές. Κατά πληροφορίες τα χρέη της προς προμηθευτές, τράπεζες και δημόσιο ανέρχονται κάπου μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ

Τι λέει η εταιρεία

Η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης. Η ανακοίνωση αναλυτικά, αναφέρει:

«Η Μαρινόπουλος ΑΕ ανακοινώνει ότι σήμερα κατέθεσε, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αίτημα για την υπαγωγή της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους. Η εκδίκαση του αιτήματος από το Πρωτοδικείο Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουλίου.

Η υπαγωγή της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης αποτελεί τη μοναδική λύση για τη διατήρηση της λειτουργίας της, σε αυτή τη φάση, και τη σταδιακή μετάβαση στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου που θα επιτρέψει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Κύρια σημεία του σχεδίου αυτού, αποτελούν η βελτίωση της απρόσκοπτης λειτουργίας, η αύξηση των πωλήσεων, η βέλτιστη αξιοποίηση των καναλιών διανομής και η πλήρη αναδιοργάνωση της χρηματοοικονομικής λειτουργίας και διαχείρισης.

Στην παρούσα φάση η ένταξη της εταιρείας σε διαδικασία εξυγίανσης είναι μονόδρομος, καθώς αποτελεί τη μόνη επιλογή για τη διασφάλιση της λειτουργίας της ως μια βιώσιμη οικονομική μονάδα με βασικά οφέλη τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, και της διασφάλισης των οφειλών προς τους προμηθευτές που αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης.

Η εταιρεία παραμένει σε συνεχείς συζητήσεις με τις τράπεζες και θα επανέλθει με σχετικές ενημερώσεις αναφορικά με την πορεία του σχεδιασμού της».

Συγκέντρωση των εργαζόμενων στα κεντρικά της εταιρείας

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Μαρινόπουλος» βρίσκονται από τα κεντρικά γραφεία διαμαρτυρόμενοι για το αίτημα πτώχευσης.

«Σήμερα οι 12.000 εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα με την απειλή της ανεργίας να κρέμεται άμεσα πάνω από τα κεφάλια τους. Και μαζί με αυτούς κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι των 1500 επιχειρήσεων που εξαρτώνται από τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας» αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους.

Ανάμεσα στα αιτήματα των εργαζομένων είναι η ακύρωση των σχεδίων της εργοδοσίας η καταγγελία της προσπάθειας πτώχευσης και να μην πραγματοποιηθεί καμία απόλυση.

protothema.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα