Μαρία Κωνσταντάκη: «Δεν έγινα ηθοποιός για να με βλέπουν τρεις άνθρωποι»!

10:16 18/12/2014 - Πηγή: TVNea

Η πρωταγωνίστρια της σειράς «Μάνα Χ ουρανού» στο Mega ξεδιπλώνει τις σκέψεις της.

Η σειρά «Μάνα Χ ουρανού» θα μπορούσε να... πάει καλύτερα. Τα νούμερα θα μπορούσαν να είναι υψηλότερα. Ομως η αποδοχή του κόσμου είναι διαφορετική. Τόσο άμεσο feedback από τον κόσμο δεν έχω ξανανιώσει. Από την πρώτη μέρα που πήγα να πάρω τον καφέ μου πριν από το γύρισμα, τα κορίτσια στο καφέ μου μίλησαν με ενθουσιασμό για τη σειρά.

Η εξήγηση για τη χαμηλή τηλεθέαση θα μπορούσε να είναι ότι η σειρά απευθύνεται σε πιο νεανικό
κοινό. Θεωρώ ότι δεν είναι εύπεπτο τηλεοπτικό προϊόν, όπως άλλες σειρές. Εχει γρήγορο ρυθμό και σενάριο που θα πρέπει να έχεις παρακολουθήσει για να το καταλάβεις. Δεν μπορείς να ανοίξεις την τηλεόραση οποιαδήποτε ώρα και να το δεις. Τα υψηλά νούμερα τα βρίσκεις εκεί που δεν αγχώνεται ο τηλεθεατής. Εκεί που ο άλλος λέει "Είναι ωραίο, ρέει καλά και δεν προβληματίζομαι". Το δικό μας σίριαλ έχει γρήγορο ρυθμό και γλώσσα και δεν το καταλαβαίνει η μαμά μου! Και αυτό γιατί δεν ήταν αυτός ο στόχος, να μας δει η μαμά μου!

Τηλεόραση κάνω γιατί μου αρέσει η διαδικασία του γυρίσματος και όταν είσαι σε ένα σίριαλ και συνεργάζεσαι με κάποιους ανθρώπους καθημερινά γίνεσαι οικογένεια, δένεσαι. Δεν είναι όπως το θέατρο. Επίσης, εκτός του ότι με ενδιαφέρει ως ηθοποιό με ενδιαφέρει και η αποδοχή από τον κόσμο. Ξέρω καλά πως η δουλειά που κάνω έχει μεγάλο ποσοστό ματαιοδοξίας. Χαίρομαι όταν ο κόσμος αναγνωρίζει τη δουλειά μου. Μου αρέσει αυτό που κάνω να έχει αποδοχή, δεν έγινα ηθοποιός για να με βλέπουν τρεις άνθρωποι και να κάνω θέατρο δωματίου. Παλαιότερα δεν πληρωνόμουν από το θέατρο, ήμουν με ομάδες και ποσοστά. Από τη στιγμή που άρχισα να κάνω τηλεόραση άρχισα να βιοπορίζομαι και από το θέατρο. Επαγγελματικά άλλαξε όλη η ζωή μου.

Χρειάζεται ισορροπία στο φαίνεσθαι για να μη γίνεις μαϊντανός. Το εξισορροπώ με μειωμένες εμφανίσεις και αποφεύγω κάτι που ούτως ή άλλως έκανα ως άνθρωπος, να εμφανίζομαι δεξιά και αριστερά.

Βλέπω πολλή τηλεόραση όταν έχω χρόνο και κυρίως παρακολουθώ σίριαλ και χαίρομαι που επέστρεψαν στην τηλεοπτική πραγματικότητα και άνοιξε ο κύκλος. Βρίσκω πολύ αξιοπρεπή τα «Ταμάμ», «Συμμαθητές», «Μοντέρνα Οικογένεια».

Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» δεν το βλέπω γιατί είναι απέναντί μας. Είναι ένα πολύ τίμιο σίριαλ, έχει καλούς ηθοποιούς και έχει γυριστεί με τη λογική της οικονομικής κρίσης με ένα πλατό και έξι ηθοποιούς. Αυτό αποδεικνύει πως με ένα πολύ καλό κείμενο και καλούς ηθοποιούς δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω. Ανυπομονώ να δω τη σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη και είμαι φαν του «Κάτω Παρταλιού».

Ζούμε περίεργες και άγριες μέρες. Δεν ανησυχώ για το αν θα γίνουν εκλογές και αν θα πάμε στη δραχμή. Τρομάζω με αυτά που γίνονται. Από τη μία ο Ρωμανός, από την άλλη η αυτοκτονία μιας οροθετικής κοπέλας, και η εικόνα των σύρων προσφύγων... Ασχημες μέρες περνάμε... Υπάρχει τόση αγριότητα γύρω μας και δεν γυρίζουμε να το κοιτάξουμε. Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό ον και δεν έχω και πολλά χρήματα για να πω αχ, θα τα χάσω. Ο,τι γίνει θα το αντιμετωπίσω. Αυτό που δεν αντέχω είναι το γεγονός πως πλέον αποτελεί καθημερινότητα το να ψάχνουν άνθρωποι τα σκουπίδια και δεν μας κάνει καμία εντύπωση.

tovima.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα