Μαγειρεύω οικονομικά" από Δευτέρα έως και Παρασκευή

09:30 20/1/2013 - Πηγή: TVNea
Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης "Μαγειρεύει οικονομικά" καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .
Το "Μαγειρεύω οικονομικά" μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.


Το μενού της εβδομάδας:

Τη Δευτέρα μαγειρεύει μία ιδιαίτερη πίτα με λαχανικά, κιμά και πουρέ πατάτας, είναι η «πίτα του βοσκού» και την σερβίρει ως κυρίως πιάτο. Σίγουρα νόστιμη και πραγματικά εύκολη, μια που όλα τα υλικά ψήνονται στον φούρνο, χωρίς να τα κλείσει με φύλλο.
Το συνοδευτικό είναι ψητές φλογέρες με ζαμπόν και τυρί, σερβιρισμένες με αρωματικό ντιπ ντομάτας.

Την Τρίτη ετοιμάζει μία απλή, γρήγορη και γευστική η πρόταση «Λιγκουϊνι Με Πέστο Βασιλικού Και Κατίκι» για το κυρίως πιάτο. Η συνταγή της σάλτσας πέστο ακριβής στις αναλογίες των υλικών που πρέπει να χρησιμοποιηθούν, κάνει στην διαφορά.
Το επιδόρπιο είναι η έκπληξη. Είναι το κέικ που όλοι θα δοκιμάσουν να κάνουν, γιατί ψήνεται μέσα σε τρία λεπτά, κάνοντας χρήση του φούρνου μικροκυμάτων.

Την Τετάρτη παρασκευάζει μία συνταγή που το κυρίως πιάτο είναι η διαφορετική πρόταση του σεφ, για να μαγειρέψουν, φασολάκια πλατιά. Το αργό ψήσιμο του φαγητού στη γάστρα, εγγυάται το αποτέλεσμα. Τα χωριάτικα λουκάνικα συνοδεύουν τέλεια το πιάτο μας.
Το πικάντικο μπουγιουρντί, είναι λαχανικά στο τηγάνι με μπούκοβο και τυρί, πιάτο που αρέσει πολύ σε μερακλήδες.

Την Πέμπτη ετοιμάζει το κοτόπουλο με μικρά κρεμμυδάκια ψήνονται στη γάστρα, σε υψηλή θερμοκρασία χωρίς απώλειες, μια που σφραγίζουν το σκεύος ερμητικά με ζυμάρι από αλεύρι, νερό και χοντρό αλάτι.
Η πίτσα πρέτζελ, είναι μία άλλη διαχείριση, της λεπτής ζύμης για πίτσα, σε σχήμα όπως τα διάσημα κουλούρια πρέτζελ, μόνο που είναι γεμιστά με τυριά, ζαμπόν και σάλτσα ντομάτας.

Την Παρασκευή φτιάχνει μία παραδοσιακή ρεβιθάδα με λουκάνικα αλλά και ρεβιθοκεφτέδες με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης, για το κυρίως πιάτο.
Τα ταρτάκια σοκολάτας με δημητριακά, κλείνουν νόστιμα την εβδομάδα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Παρουσίαση: Bησσαρίων Παρθένης
Αρχισυνταξία: Βούλα Βουδούρη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης
Παραγωγή: GV Productions

"Μαγειρεύω οικονομικά" από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στον ΣΚΑΪ.
Keywords
Αναζητήσεις
δευτερα τι μαγειρευουμε, μαγειρευω για παρασκευη
Τυχαία Θέματα