Ηγέτης σε παράνοια - Κιμ Γιονγκ Ουν: Μετά την εκτέλεση του θείου διόρισε τη θεία στην... επιτροπή κηδειών!

07:46 17/12/2013 - Πηγή: TVNea
Η τύχης της ήταν άγνωστη μέχρι χθες όταν και ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε την... υψηλή αυτή θέση του κυβερνώντος κόμματοςΑφού εκτέλεσε τον θείο του τον οποίο αποκάλεσε «απόβρασμα» και «χειρότερο από σκύλο», ο ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν αποφάσισε να κρατήσει τη θεία του και σύζυγο του Γιανγκ Σονγκ Τάεκ και μάλιστα να τη διορίσει χθες σε μια υψηλή θέση, αυτή του μέλους της επιτροπής κηδειών του κυβερνώντος κόμματος!

Η 67χρονη Κιμ Κιονγκ Χούι, μια από τους λίγους συγγενείς εξ αίματος του εκλιπόντος ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ, παραμένει στο στενό κύκλο εξουσίας παρά την εκτέλεση του συζύγου
της ο οποίος εκτελέστηκε την περασμένη εβδομάδα, λίγες μόνο ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο του θανάτου του πατέρα του σημερινού ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Γιανγκ εκτελέστηκε με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να καταλάβει την εξουσία και ότι οδήγησε την οικονομία στην καταστροφή. Επίσης, λίγες μέρες πριν την εκτέλεσή του απομακρύνθηκε από το κοινοβούλιο της χώρας βίαια, κατηγορούμενος για διαφθορά, εξωσυζυγικές σχέσεις, χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την εκτέλεση του Γιανγκ, η τύχη της Κιμ Κιονγκ Χούι ήταν άγνωστη. Ωστόσο, το βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA μετέδωσε χθες ότι ζητήθηκε από την Κιμ να οργανώσει την κηδεία του Κιμ Κουκ Τάε, προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Επιθεώρησης του κυβερνώντος κόμματος.

Η συμμετοχή στην επιτροπή κηδειών είναι μια από τις λίγες ενδείξεις για το στάτους των βορειοκορεατών αξιωματούχων. Ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής αυτής είναι ο μεγαλύτερος αδελφός του βορειοκορεάτη ηγέτη, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ και ο πρωθυπουργός Πακ Πονγκ Τζου.
Πηγή: protothema
Keywords
Τυχαία Θέματα