Η Μαρία Ένεζλη μιλάει αποκλειστικά στο tvnea.com λίγο πριν την πρεμιέρα του «Art Box»

23:59 4/1/2018 - Πηγή: TVNea

Σε λίγες ώρες κάνει πρεμιέρα η πρώτη νέα εκπομπής της νέας διοίκησης του Έψιλον που ακούει στο όνομα "ART BOX" με παρουσιάστρια τη Μαρία Ένεζλη. Το tvnea.com μίλησε με την ίδια αποκλειστικά, η οποία είναι πολύ ενθουσιασμένη για το νέο της βήμα.

Τι ακριβώς είναι το ART BOX;
Είναι ένα τηλεοπτικό διαδραστικό μαγκαζίνο με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό. Μία ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει το
θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο, τη μουσική, τα μουσεία, το χορό, την τέχνη του δρόμου, τις παρουσιάσεις των πολιτιστικών δρώμενων και πολλά άλλα. Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τον κόσμο για ό,τι συμβαίνει σε αυτούς τους τομείς, αλλά και να τους παρέχουμε διάφορες προτάσεις ψυχαγωγίας. Θα έχουμε φυσικά και πολλούς εκλεκτούς καλεσμένους.
Πώς νιώθεις που η νέα διοίκηση του σταθμού σε εμπιστεύτηκε για το πρώτο της εγχείρημα στην τηλεόραση του Έψιλον;
Είμαι πολύ τυχερή που με εμπιστεύτηκαν σε κάτι τέτοιο και νιώθω μεγάλη τιμή. Είναι άνθρωποι που δεν έχω συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν και χαίρομαι που ενδιαφέρθηκαν για μένα αυτό το διάστημα που βρίσκονται στο κανάλι. Ευχαριστώ τον Εντ Χολ, την Άλκηστις Μαραγκουδάκη, τον Δημήτρη Δημαρέλλη και τον Βαγγέλη Νυδριώτη, που είναι ο διευθυντής της παραγωγής, για αυτή την ευκαιρία και θέλω να τους βγάλω ασπροπρόσωπους και να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Χάρηκα πολύ και αποδέχτηκα αμέσως αυτή την πρόταση με μεγάλο ενθουσιασμό.
Συνήθως οι εκπομπές με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό δεν σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις. Σε απασχολεί αυτό;
Σίγουρα στην τηλεόραση η τηλεθέαση απασχολεί, αλλά δεν μου έχουν μεταφέρει από το κανάλι κανένα άγχος σχετικά με αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνονται ότι ενδιαφέρονται να βγάλουν μία εκπομπή που θα έχει πολύ καλό περιεχόμενο και χαίρομαι που το κανάλι επενδύει σε κάτι τέτοιο. Ο κόσμος δεν συνηθίζει να βλέπει στην τηλεόραση εκπομπές που ασχολούνται με τα πολιτιστικά δρώμενα, ωστόσο θεωρώ ότι έχει γίνει πολύ καλή και σωστή δουλειά.
Θεωρείς ότι είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχεις κάνει στην τηλεόραση;
Σίγουρα το "ArtBox" είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, αλλά καθετί έχει την αξία του και προσφέρει πολλές εμπειρίες και διδάγματα. Δεν αρνούμαι τίποτα από ότι έχω κάνει, αλλά νιώθω πως αυτό είναι ένα περιεχόμενο εκπομπής που μου ταιριάζει πολύ.

Η εκπομπή θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 14:00, με την Μαρία ‘Ενεζλη.
Το ART BOX στην πρώτη εκπομπή φιλοξενεί στο στούντιο την Μπέσσυ Μάλφα, μαζί με τον θίασο της μαύρης κωμωδίας «Φάκελος Ρίτα Χέϊγουορθ» του θεάτρου ΑΛΚΜΗΝΗ, καθώς και τον εγγονό του σερ του μπουζουκιού και συνονόματο, Γιώργο Ζαμπέτα, ο οποίος είχε την ιδέα να κάνει τον παππού του… κόμικ!
Η κάμερα της εκπομπής ξεναγεί στο μουσείο αφής, το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που επιτρέπει στα άτομα με περιορισμένη ή καθόλου όραση να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Επίσης, θα περιηγηθούμε στο κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας όπου διεξάγεται η έκθεση με τίτλο «Θρησκευτική τέχνη από τη Ρωσία στην Ελλάδα», με δείγματα της ρωσικής θρησκευτικής τέχνης που υπάρχουν στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο.
Τελευταία στάση, το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη, το οποίο διοργανώνει μία έκθεση που επιχειρεί να φέρει στο φως άγνωστες πτυχές του νομπελίστα ποιητή Γιώργου Σεφέρη μέσα από προσωπικά του αντικείμενα, χειρόγραφα και αδημοσίευτες φωτογραφίες.
Επιπλέον το ART BOX θα παραμένει online στα social media της εκπομπής με πολιτιστικές ειδήσεις, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις!
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα γυρίσματα για το σήμα αρχής της εκπομπής.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα