Η ΕΣΗΕΑ διέγραψε την Χριστίνα Λαμπίρη για ένα χρόνο

14:31 27/7/2015 - Πηγή: TVNea
Με ένα χρόνο διαγραφή τιμώρησε η ΕΣΗΕΑ την Χριστίνα Λαμπίρη λόγω του ότι συμμετείχε σε διαφήμιση. Ο κανονισμός δεν επιτρέπει σε δημοσιογράφους να διαφημίζουν προϊόντα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πειθαρχικό συμβούλιο να της επιβάλει αυτή την ποινή.
Η παρουσιάστρια ωστόσο άσκησε έφεση καθώς θεωρεί ότι δεν συμμετείχε στη διαφήμιση. «…Ασκώ το δημοσιογραφικό λειτούργημα από το 1992, τηρώντας πάντα απαρέγκλιτα τους κώδικες δημοσιογραφικής δεοντολογίας της Ένωσης Συντακτών, όπως και εν γένει
την κείμενη νομοθεσία, τους κανονισμούς, οδηγίες και συστάσεις, του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στο μέτρο που τα τελευταία χρόνια η εργασία μου συνίσταται στην επιμέλεια και παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών ειδησεογραφικού περιεχομένου. Ουδέποτε έχω απασχολήσει με τη συμπεριφορά μου τα όργανα της Ένωσης Συντακτών και ποτέ δεν έχω καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για προσβολή δικαιωμάτων τρίτων προσώπων. Ποτέ δεν εκμεταλλεύτηκα την ιδιότητα μου ως δημοσιογράφου για την εξυπηρέτηση συμφερόντων ξένων προς το δημοσιογραφικό λειτούργημα και την απρόσκοπτη και ελεύθερη ενημέρωση της κοινής γνώμης…», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Παρόλα αυτά η απόφαση με τρεις έναντι δύο ψήφων ήταν η διαγραφή της για ένα χρόνο. απόφαση.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα