Η Αλεξάνδρα Τσόλκα σχολιάζει το Λάκη Λαζόπουλο!

13:15 22/1/2015 - Πηγή: TVNea
Τρίτη και 13 και ήταν η πρώτη εκπομπή του 2015 για τον Λάκη Λαζόπουλου και το Αλ Τσαντίρι. Το

κοινό κρατήθηκε σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής, σημειώνοντας 44,2% στο σύνολο και 41%, στο δυναμικό ή νεανικό, τέλος πάντων, κοινό. Στην τελική ευθεία μια κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης, σε μια δραματική για την χώρα εποχή, ήταν αναμενόμενο πως η εκπομπή του θα ήταν ιδιαίτερα πολιτική. Πιο καυστικός από ποτέ ο Λάκης Λαζόπουλος, έκανε καταγγελίες, μίλησε για πολιτικούς και
τις επιλογές τους ή τις εμπλοκές τους σε άγνωστες στο ευρύ κοινό υποθέσεις του κοινοβουλευτικού βίου, διασαφήνισε την θέση του στην υπόθεση Χαϊκάλη, ενώ πολιτικοί συνδυασμοί βρεθήκαν στο στόχαστρο της άγριας, στα αλήθεια, κριτικής του.

Ήδη, από την πρώτη στιγμή, όπου ο Λάκης Λαζόπουλος, εμφανίστηκε με ξανθιά περούκα και μαύρο μουστάκι, ως άλλος Χριστόδουλος Ξηρός, τα σχόλια στα social media άναψαν φωτιές και εναλλάσσονταν σε καταιγιστικούς ρυθμούς. Στο στόχαστρο της σάτιρας του μπήκαν και αυτή την φορά ο πρωθυπουργός της χώρας, η Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Φώτης Κουβέλης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ενώ σε αρκετά σημεία, ο Λαζόπουλος ήταν οξύτατος στην κριτική του και καταγγελτικός.

Την επόμενη μέρα η κυρία Μαρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε για τα θέματα που σατίρισε η εκπομπή: «Ο πάμπλουτος έμπορος του ανθρώπινου πόνου, ο προπαγανδιστής των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα, ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης Χαϊκάλη, ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Βέβαια, παρέλειψε να μας πει για ποιο λόγο έβγαλε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό, την περίοδο 2010- 2011, την ώρα που οι Έλληνες ζούσαν τον τρόμο της χρεοκοπίας. Το ερώτημα που τίθεται και για τον ίδιο και για τον κ. Τσίπρα, είναι γιατί δεν φέρνει τώρα τα λεφτά του πίσω στην πατρίδα; Τι γνωρίζει ο κ. Λαζόπουλος που δεν γνωρίζουν οι υπόλοιποι Έλληνες;». Για την ιστορικό του θέματος, να σημειώσουμε πως ο Λάκης Λαζόπουλος είπε ότι βρήκε μια τράπεζα και πήρε δάνεια για να ασχοληθεί με τηλεοπτικές παραγωγές. Είπε ότι τα χρήματα τα έβγαλε στο εξωτερικό γιατί έχει εταιρεία παραγωγής και ήθελε να ασχοληθεί με ξένες τηλεοπτικές παραγωγές, αλλά πως τα χρήματά του φορολογούνται στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη, την επόμενη ακριβώς της προβολής του Αλ Τσαντίρι, διακεκριμένες δημοσιογραφίνες της τηλεοπτικής κριτικής έγραψαν την άποψη τους, τα site φιλοξένησαν σε ένα μεγάλο μέρος τους, απόψεις για την εκπομπή, τις τηλεθεάσεις και τις αντιδράσεις που ξεκίνησε. Ξαφνικά, υπήρξε ένας μεγάλος θόρυβος, οργισμένες απαντήσεις, αγριάδα, υψηλοί τόνοι, βοή, φασαρία! Η περιβόητη πόλωση, την οποία ευαγγελίζονταν αρθογράφοι των ΜΜΕ πως θα σημαδέψει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, άρχισε να έρπει και να απλώνεται σιγά σιγά πάνω στον πολιτισμό, στην επικοινωνία, στην ανταλλαγή απόψεων όλων μας...

Την Πέμπτη και ο υποψήφιος βουλευτής με το Ποτάμι στη Β' Αθήνας, ο λογοτέχνης Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM σχολίασε τον Λάκη Λαζόπουλο, με έντονο ύφος, λέγοντας: «Έχει μια ειδοποιό διαφορά και αντίφαση, με την οποία δεν έχει συμφιλιωθεί ο Λαζόπουλος και αυτό αντικατοπτρίζεται στη δουλειά του. Έχει τη θεμελιώδη αντίφαση ανάμεσα στον ιδιωτικό και το δημόσιο. Όταν κάνεις μια ιδιωτική ζωή, με συγκεκριμένο γκρουπ ανθρώπων, είναι οι πλούσιοι σαν κι εσένα. Τους κάνεις αβάντες, τους γλύφεις, είσαι ένας βολικός, με όσο καλό πρόσημο μπορείς να δώσεις, γελωτοποιός της αυλής. Καλός και διασκεδαστικός, διότι είναι και καλός άνθρωπος ο Λάκης. Όμως, το ακροατήριό σου είναι στους αντίποδες. Διαλέγεις ως target group του δημόσιου Λαζόπουλου, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό, ανθρώπους εξαντλημένους από την κρίση, δείχνεις στις εκπομπές σου πώς περνάνε και είναι πάρα πολύ δύσκολα αυτά. Όσο περνάει λοιπόν ο καιρός, βλέπω να υποχωρεί ο ιδιωτικός Λαζόπουλος, ο ηθοποιός, και να μπαίνει στο προσκήνιο ο δημόσιος, ο προπαγανδιστής. Η προπαγάνδα ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με τη σάτιρα. Ο προπαγανδιστής θα πεθάνει και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα και καλό είναι ο Λαζόπουλος να το καταλάβει και να το σταματήσει σύντομα, διότι μόνο κακό κάνει στον εαυτό του».

Όχι, ο Λάκης Λαζόπουλος δεν θα κάνει άλλη εκπομπή μέχρι τις 25 του μήνα, όπου η Ελλάδα ψηφίζει, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα πέσουν οι τόνοι. Μάλλον το αντίθετο προμηνύεται να συμβεί, μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

Από κει και πέρα; Vox populi, vox dei!

provocateur.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα