Γεωργιάδης: Οι βουλευτές υπέστησαν τις μεγαλύτερες περικοπές μισθών

16:34 22/10/2014 - Πηγή: TVNea
Ως «υπερβολή προς τα κάτω» εμφανίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Άδ. Γεωργιάδης τις περικοπές που έχουν γίνει στην βουλευτική αποζημίωση, στην βουλευτική σύνταξη και στα αναδρομικά τους. Κατά την συζήτηση επί του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2015, τόνισε ότι οι «300» έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε κλάδο του Δημοσίου.
«Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα», είπε χαρακτηριστικά, δηλώνοντας, πάντως, ότι «έτσι έπρεπε να γίνει». «Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι οι (ακαθάριστες) βουλευτικές απολαβές ανέρχονται σε μηνιαία βάση σε 8.000 ευρώ χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται η αποζημίωση που λαμβάνουν για την συμμετοχή τους στις κοινοβουλευτικές επιτροπές (75 ευρώ ανά συνεδρίαση και άλλες παροχές που απολαμβάνουν όπως αυτοκίνητο, εισιτήρια, διόδια, άτοκα δάνεια αλλά και το αφορολόγητο το οποίο ανέρχεται περίπου στο 70%-75%). Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις υπολογίζεται ότι οι καθαρές αποδοχές του βουλευτή ανέρχονται περίπου σε 6.500 ευρώ μηνιαίως.
tovima.gr http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα