Εξώδικο του ΑΡΓΑ για "πειρατεία"!

19:46 25/9/2015 - Πηγή: TVNea
Κατάφερε την περυσινή σεζόν να κερδίσει τους τηλεθεατές για ακόμα μία φορά. Η εκπομπή «Αργά» του Νίκου Μαστοράκη επέστρεψε ξανά στο τηλεοπτικό τοπίο και ο Θοδωρής Αθερίδης ξενυχτούσε τους τηλεθεατές μέσα από τη συχνότητα του ACTION 24.

Η εκπομπή αναμεταδιδόταν από πολλούς περιφερειακούς σταθμούς που είχαν πάρει την έγγραφη έγκριση της εταιρείας παραγωγής και του τηλεοπτικού σταθμού. Ωστόσο όπως φαίνεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΤV Creta μετέδιδε την πετυχημένη εκπομπή
χωρίς όμως να ζητήσει τα δικαιώματα. Αποτέλεσμα; Η εταιρεία παραγωγής Omega Entertainment AE να στείλει εξώδικο για την «πειρατεία» αναφέροντας ότι:
«Περιήλθε στην αντίληψη μας και έχουμε στην κατοχή μας πλήρη αποδεικτικά στοιχεία, ότι η εταιρία σας παρανόμως, χωρίς δικαιώματα και με απαράδεκτη νοοτροπία «πειρατείας,» εκπέμπει επί σειρά μηνών, τρεις φορές την εβδομάδα, επεισόδια της παραγωγής μας ΑΡΓΑ, της οποίας μοναδικοί κάτοχοι copyright και όλων των συναφών δικαιωμάτων είναι η εταιρία μας και ο δημιουργός της εκπομπής, από τους οποίους ουδέποτε ζητήσατε και συνεπώς ουδέποτε λάβατε άδεια χρήσης της εν λόγω εκπομπής.
Επιπλέον, επειδή προγραμματίσατε αυθαίρετα την πειρατική εκπομπή της ιδιοκτησίας μας (σε ώρα και ημέρες που δεν θα είχαμε ποτέ συμφωνήσει, αν επρόκειτο να ζητήσετε τη σχετική άδεια και να καταβάλετε τα σχετικά δικαιώματα) υποβιβάσατε ένα πανελληνίως αναγνωρισμένο brand και την αξία του, όχι μονό στην περιφέρεια εκπομπής σας αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεδομένου ότι εκπέμψατε το ΑΡΓΑ και στο Ίντερνετ, επίσης κατά παράβαση όλων των σχετικών νομών.
Είναι δε προφανές, αφού δεν είχατε άδεια από εμάς, ότι υποκλέψατε το υλικό των εκπομπών από το ΥοuTube, και για την υποκλοπή αυτή θα είσθε πρόσθετα διωκόμενοι.
Η παράνομη συμπεριφορά σας εμπίπτει στις διατάξεις του νομού περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας και σαν τέτοια θα αντιμετωπιστεί.
Με την παρούσα και πριν ακόμη προβούμε στις σχετικές ενέργειες προς το ΕΣΡ και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές, απαιτούμε όπως:
1 -Μας δηλώσετε υπεύθυνα από πότε και πόσα επεισόδια του ΑΡΓΑ έχετε εκπέμψει παρανόμως. Η δήλωσή σας θα πρέπει να συνοδεύεται από τα αποδεικτικά στοιχεία, αλλιώς θα απαιτήσουμε να σας επιβάλει το ΕΣΡ, βάσει των σχετικών του κανόνων, να μας παραδώσετε DVD όλου του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο έχετε παρανομήσει.
2-Με διασταυρωμένα στοιχεία, θα σας τιμολογήσουμε για τον αριθμό των παράνομων εκπομπών σας και θα υπογράψετε σχετική δεσμευτική συμφωνία για τη συνέχιση των εκπομπών.
3-Διακόψετε άμεσα την εκπομπή του ΑΡΓΑ από την τηλεοπτική σας συχνότητα.
Αν δεν λάβουμε άμεσα απάντησή σας με πλήρη συμφωνία στα ανωτέρω, θα καταθέσουμε ασφαλιστικά μέτρα, μήνυση για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας και αστική αγωγή κατά της εταιρίας και παντός υπεύθυνου, για θετικές και αποθετικές ζημίες ύψους 100,000 ευρώ αλλά και σχετική καταγγελία για την επιβολή κυρώσεων στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης».
Αξίζει να αναφέρω ότι το εξώδικο στάλθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό στις 23 Σεπτεμβρίου και έως αυτή την ώρα δεν έχει υπάρξει απάντηση προς την εταιρεία παραγωγής. Όπως φαίνεται λοιπόν το λόγο θα αναλάβει η Δικαιοσύνη καθώς η εταιρεία παραγωγής και ο ίδιος ο δημιουργός της εκπομπής ΑΡΓΑ, ο Νίκος Μαστοράκης, είναιι αποφασισμένοι να τα βάλουν με την «πειρατεία» και την κλοπή του πνευματικού τους έργου!

newsit.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα