Εξελίξεις στο MEGA - Τα βρήκαν με τις τράπεζες...

11:01 29/11/2017 - Πηγή: TVNea

εκκρεμεί απλά γραπτώς η συμφωνία...

Τη γραπτή συμφωνία από τις τέσσερις τράπεζες (Alpha, Εθνική, Πειραιώς και Eurobank) που έχουν δανείσει το MEGA αναμένει πλέον ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Γιάννης (Τζίγγερ) Βαρδινογιάννης. Όπως είπε χθες σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων, υπάρχει πλέον προφορική συμφωνία με τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του MEGA
καθώς υπήρξαν συγκλίσεις στα ακανθώδη θέματα τα οποία παρέμεναν ανοικτά. Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες τα διοικητικά συμβούλια των τεσσάρων πιστωτικών ιδρυμάτων θα συζητήσουν το θέμα και αναμένει τελική γραπτή απάντηση την ερχόμενη Πέμπτη (7/12).

Η διαδικασία πρέπει να επιταχυνθεί ,πρόσθεσε, καθώς βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη η αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Ο κ. Βαρδινογιάννης διευκρίνισε ότι το σχέδιο συμφωνίας με τις τράπεζες προβλέπει η “Τηλέτυπος” (MEGA) να οδηγηθεί στο άρθρο 106Β του Πτωχευτικού Κώδικα και ότι οι μέτοχοι του καναλιού της Μεσογείων θα συμμετάσχουν στην αδειοδότηση με νέα εταιρεία που αν όλα πάνε καλά αργότερα θα επιχειρήσει να... απορροφήσει, συγχωνεύσει, εξαγοράσει ό,τι θα έχει απομείνει από το εξυγιασμένο πλέον MEGA.

Δηλαδή, ουσιαστικά οδηγούν το κανάλι σε ένα βαθύ κούρεμα χρεών (σε όλα τα επίπεδα: δάνεια, οφειλές σε δημόσιο και ασφαλιστικά Ταμεία, χρέη σε προμηθευτές, δεδουλευμένα εργαζομένων κ.α.) ώστε μετέπειτα η νέα εταιρεία να αναλάβει ένα πολύ μικρό χρέος παίρνοντας όμως την ταινιοθήκη του καναλιού, τον εξοπλισμό κ.α. .Θα πρέπει ,βέβαια, να δούμε σε μια τέτοια περίπτωση ποια θα είναι η αντίδραση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης καθώς πριν από λίγες μέρες από την ανεξάρτητη Αρχή είχε επισημανθεί ότι αν προκύψει κάτι τέτοιο θα προχωρήσει πρώτα σε σχετικό έλεγχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Γιάννης (Τζίγγερ) Βαρδινογιάννης είπε στους εκπροσώπους εργαζομένων ότι έχει δώσει εντολή στο νομικό του σύμβουλο να ελέγξει με το λογιστήριο του MEGA τι γίνεται με τα μισθολογικά τους, καθώς σε άλλους φαίνεται να οφείλονται εννέα και σε άλλους 14 μήνες. Αμέσως μετά θα ενημερώσει σχετικά και τους άλλους μετόχους του καναλιού της Μεσογείων και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη (7/12) θα πληροφορηθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τι θα γίνει με την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων και ίσως και κάποιου μισθού επί πλέον πιθανότατα σε εκείνους που οφείλονται περισσότεροι μήνες. Εν αναμονή ,λοιπόν, εξελίξεων καθώς έχει αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για τις επτά άδειες περιεχομένου καναλιών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, ενημερωτικού χαρακτήρα...

Πηγή: efsyn.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα