ΕΤ3: Την Πέμπτη οι αποφάσεις

11:15 3/6/2015 - Πηγή: TVNea
Με το λουκέτο στην ΕΡΤ που αποφάσισε να βάλει η προηγούμενη κυβέρνηση, καταργήθηκαν μεταξύ άλλων περιφερειακοί σταθμοί αλλά και η ΕΤ3.
Από τις δεσμεύσεις λοιπόν που είχε πάρει προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση είναι η επαναλειτουργία όχι μόνο των τηλεοπτικών σταθμών της ΕΡΤ που εδρεύουν στην Αγία Παρασκευή αλλά και της ΕΤ3.

Κατά
την ακρόασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μάλιστα ο νυν διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι είναι στις άμεσες προτεραιότητές του.

Έτσι, μεθαύριο, την Πέμπτη 4 Ιουνίου, στην κορυφή των θεμάτων που πρόκειται να συζητηθούν στην προγραμματισμένη σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ είναι και το ποια θα είναι η διοικούσα επιτροπή για την επαναλειτουργία της ΕΤ3.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση και η διοικούσα από αυτήν νεοσύστατη διοίκηση της ΕΡΤ θέλουν να αποδείξουν ότι τηρούν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για την «νέα» ΕΡΤ. Φήμες μάλιστα που κυκλοφορούν θέλουν Πρόεδρος της ΕΤ3 να αναλαμβάνει ο καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αντώνης Μακροδημήτρης που είχε διατελέσει και Πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ αλλά παραιτήθηκε καταγγέλλοντας την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για παρέμβαση στην ΕΡΤ ζητώντας και καταφέρνοντας να μην μεταδοθεί η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τη Θεσσαλονίκη.

Το όνομά του «κυκλοφορεί» έντονα αλλά δεν επιβεβαιώνεται από καμία πλευρά, αλλά μεθαύριο θα μάθουμε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΡΤ αν πρόκειται για μία απλή φήμη ή πράγματι θα είναι αυτός που θα αναλάβει τη διοίκηση της ΕΤ3.

newsit http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα