Ένα ντοκιμαντέρ για τη χρεοκρατία

16:41 7/4/2011 - Πηγή: TVNea
Την πρεμιέρα του στο διαδίκτυο έκανε την Τετάρτη το βράδυ το Debtocracy, το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς στη χρήση και αναμετάδοση.
Οι συντελεστές του Debtocracy Αρης Χατζηστεφάνου και Κατερίνα Κιτίδη αναζητούν τα αίτια της κρίσης χρέους στην Ελλάδα
και συνομιλούν με προσωπικότητες οι οποίες προτείνουν λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης.

Στο Debtocracy μιλούν, μεταξύ άλλων, οι ακαδημαϊκοί Ντέιβιντ Χάρβεϊ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού Ούγκο Αρίας, ο πρόεδρος του CADTM Ερίκ Τουσέν, ο Αργεντίνος σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνας, δημοσιογράφοι όπως o Άβι Λιούις (συγγραφέας/σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take – Η κατάληψη) και ο Ζαν Κατρμέρ (Liberation). Ακόμη προσωπικότητες όπως ο Μανώλης Γλέζος και η αντιπρόεδρος του γερμανικού κόμματος Die Linke Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Πέραν των 50-90 λεπτών του τελικού μονταρισμένου ντοκιμαντέρ η ομάδα του DEBTOCRACY θέλει να μοιραστεί με τους φίλους της μεγάλο μέρος του υλικού που περιλαμβάνει ώρες συνεντεύξεων με διακεκριμένους επιστήμονες και ακαδημαϊκούς, αποτελέσματα έρευνας για την λειτουργία της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου στον Ισημερινό, στοιχεία για το ελληνικό χρέος κ.τ.λ.

Το κόστος παραγωγής του ντοκιμαντέρ καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από προσφορές πολιτών καθώς οι δημιουργοί του είχαν απευθύνει, μέσω του διαδικτύου, πρόσκληση προς όσους θα ήθελαν να γίνουν συμπαραγωγοί του έργου.

O Αρης Χατζηστεφάνου ήταν δημιουργός της εκπομπής Infowar στο Ρ/Σ Σκάι, από τον οποίο απολύθηκε πριν λίγες ημέρες. H Κατερίνα Κιτίδη είναι αρχισυντάκτρια του tvxs.gr και του τηλεοπτικού Infowar.

Τη μουσική επένδυση προσφέρει ο Γιάννης Αγγελάκας και επιστημονική επιμέλεια έχει ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης. Το μοντάζ υπογράφει ο Άρης Τριανταφύλλου.
Δείτε την ταινία εδώ 
Keywords
Τυχαία Θέματα