Αποφυλακίστηκε η Κάτια Γιαννακοπούλου. Είχε σκοτώσει πριν 16 χρόνια τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο

17:00 13/8/2013 - Πηγή: TVNea

Ο παράνομος και αρρωστημένος έρωτας της Κάτιας Γιαννακοπούλου για τον αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθεριάδη, την οδήγησε στο έγκλημα που συγκλόνισε την ελληνική κοινωνία στις 22 Ιουλίου του 1997.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso η Κάτια Γιαννακοπούλου αποφυλακίστηκε αθόρυβα στις 5 Αυγούστου, χωρίς να αποχαιρετίσει τις συγκρατούμενές της και επέστρεψε στο σπίτι της στον σύζυγο και το γιο της.

Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη Άνθιμου Ελευθεριάδη
είχε συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία τον Ιούλιο του 1997 όταν η πληγωμένη και ερωτευμένη Γιαννακοπούλου σκότωσε με 8 σφαίρες στη Νέα Σμύρνη τον αρχιμανδρίτη.

Ο παράνομος και παράφορος έρωτας

Η σχέση της Γιαννακοπούλου με τον αρχιμανδρίτη ξεκίνησε σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε η ίδια μετά από δική του παρότρυνση. Εκείνος της πρότεινε να μετατραπεί η σχέση τους από πνευματική σε ερωτική. Έγιναν ζευγάρι και μάλιστα σύμφωνα πάντα με όσα λέει η ίδια, για να μειωθούν οι τύψεις που είχε αρχικά, ο Άνθιμος της έδινε συγχώρεση, αποδίδοντας τα πάντα στις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης.

Η Γιαννακοπούλου τον ερωτεύτηκε παράφορα και του δόθηκε ολοκληρωτικά. Είχε παραμελήσει τα πάντα για εκείνον ενώ του δάνειζε μεγάλα χρηματικά ποσά -όπως υποστήριξε- και για να κάνει όσα του είχε ζητήσει η Παναγία σε όραμα, αλλά και για να καλύπτει τις προσωπικές του ανάγκες.

Οι καβγάδες και το σχέδιο δολοφονίας

To 1995, ο αρχιμανδρίτης ένιωθε να ασφυκτιά και της ζήτησε να διακόψουν. Εκείνη αρνήθηκε και άρχισε να τον εκβιάζει για να τον κρατήσει κοντά της. Εκείνος εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Εκείνη προσπαθούσε να επικοπινωνήσει μαζί του χωρίς αποτέλεσμα. Αποφασίζει να τον σκοτώσει. Αγοράζει από την Ομόνοια οκτάσφαιρο πιστόλι και το κρύβει στο δωμάτιό της. Τον σκοτώνει στη Νέα Σμύρνη στις 22 Ιουλίου του 1997. Ο Αρχιμανδρίτης βγαίνει από το σπίτι του και κατευθύνεται προς το τζιπ του. Εκείνη τον πλησιάζει και προσπαθεί να του μιλήσει. Όταν εκείνος της γυρίζει την πλάτη, βγάζει το περίστροφο και τον πυροβολεί οκτώ φορές.

Πως περιέγραψε στην απολογία της τη στιγμή της δολοφονίας
«Τον περίμενα έξω από το σπίτι του. Πήγαινα σαν υπνωτισμένη. Όταν τον είδα, προσπάθησα να του μιλήσω. Μου γύρισε την πλάτη. Τράβηξα τη σκανδάλη και πυροβόλησα ώσπου κατάλαβα πως δεν είχε άλλες σφαίρες...»

πηγή:tlife
Keywords
Τυχαία Θέματα