Άννα Βαγενά: Η οικογένεια μου και το θέατρο είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που εισπράττω

09:47 3/3/2017 - Πηγή: TVNea
Γιαγιά έγινε από την κόρη της Γιασεμή Κηλαηδόνη πριν από περίπου έξι μήνες η Άννα Βαγενά, η οποία πρόσφατα έχασε το σύζυγό της Λουκιανό Κηλαηδόνη.

Έχεις γίνει γιαγιά! Πώς τη λένε τη μικρή σας;
Ναι, έγινα γιαγιά από τη Γιασεμή μου. Εξι μηνών είναι το κοριτσάκι μας και θα το πούμε Μαρίνα!

Θα την αφήσεις να σε φωνάζει γιαγιά ή όχι;
Ανυπομονώ γι' αυτή την ώρα, Βασίλη. Υπάρχει πιο ωραίο πράγμα; Η οικογένεια μου και το θέατρο
είναι το αντίδοτο στο δηλητήριο που εισπράττω.

Πάμε λοιπόν στο μενού του «Μεταξουργείου»...
Το μενού μας περιλαμβάνει συγκλονιστικούς γυναικείους μονολόγους. Το «Γράμμα μιας άγνωστης» του Στέφαν Τσβάιχ, που διασκεύασα και σκηνοθέτησα εγώ και τον ερμηνεύει η Κατερίνα Θεοχάρη, το «Μαράν Αθά» του Θωμά Ψαρρά, σε διασκευή-σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώτη με τη Γιασεμή Κηλαηδόνη, που θα παιχτεί για τέταρτη χρονιά έχοντας κερδίσει κοινό και ειδήμονες και την «Αγγέλα Παπάζογλου» του Γιώργη Παπάζογλου, σε επιλογή κειμένου και μουσική επιμέλεια Λάμπρου Λιάβα, που ερμηνεύω εγώ. Και οι τρεις μονόλογοι έχουν φτιαχτεί με πολλή αγάπη.

Πάμε να μου πεις για το «Γράμμα μιας άγνωστης»..»
Είναι ένα από τα πιο γνωστά κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας στο οποίο μια νέα γυναίκα αφηγείται με σπαρακτικό τρόπο τον απόλυτο ερωτά της για έναν νέο, πετυχημένο συγγραφέα και χτίζει όλη της τη ζωή πάνω στην ύπαρξή του. Τρεις φορές τούς φέρνει κοντά η μοίρα και κάθε φορά ο γοητευτικός και επιπόλαιος άντρας τη δέχεται στη ζωή του για λίγο με χαρά και την περιβάλλει με το στιγμιαίο, επιπόλαιο πάθος-χωρίς όμως να τη θυμάται ποτέ την επόμενη φορά. Όταν θα πάρει το γράμμα της θα είναι πια πολύ αργά... Έκανα τη θεατρική προσαρμογή και τη διασκευή του και υπέγραψα τη σκηνοθεσία του μαζί με τη Μαρθήλια Σβάρνα - και χαίρομαι που έχει βγει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Όπως χαίρομαι για τη Γιασεμή μου και τον υποκριτικό της άθλο στον άλλο μονόλογο, όπως χαίρομαι που «συναντά» εκ νέου την Αγγέλα Παπάζογλου, που είναι αληθινά επίκαιρη.

Real Lifehttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα