Αλεξάνδρα Γκράβας: Όλοι νόμιζαν ότι είμαι κωφάλαλη

09:41 31/8/2017 - Πηγή: TVNea


Η διεθνούς φήμης mezzo soprano επιστρέφει στην Ελλάδα για τη μοναδική συναυλία «Με του έρωτα τις ευωδιές» κάτω από την πανσέληνο, στη Ρωμαϊκή Αγορά, με λατρεμένα άσματα από όλο τον κόσμο.

Λίγες ημέρες τη συναυλία της η Αλεξάνδρα Γκράβας μιλά στο Πρώτο Θέμα.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη που θα τραγουδήσω σε έναν τόσο όμορφο τόπο γεμάτο Ιστορία, αλλά και αναμνήσεις και μουσικές όπως ο σπουδαίος ομώνυμος δίσκος του Μάνου Χατζιδάκι», μας δηλώνει χαμογελώντας διάπλατα. «Η αλήθεια
είναι πως έχει προηγηθεί η υπέροχη εμπειρία της περσινής μου εμφάνισης στο Λύκειο του Αριστοτέλη, στο πλαίσιο των εορτασμών των 2.400 χρόνων από τη γέννησή του, υπό την αιγίδα της UNESCO. Ηταν πραγματικά υπέροχη βραδιά και ο χώρος απόλυτα επιβλητικός. Θα μείνει καταγεγραμμένη στη μνήμη μου για πάντα. Ηταν ιδιαίτερα μεγάλη χαρά για μένα να προσκληθώ εκ νέου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών και συγκεκριμένα από τη διευθύντρια Ελένη Μπάνου, η οποία μου ζήτησε να τραγουδήσω στη βραδιά που διοργανώνουν στην καλύτερη δυνατή συγκυρία».

Το σκηνικό της Ρωμαϊκής Αγοράς με πανσέληνο φαντάζει ιδανικό για να υποδεχθεί τις όμορφες μελωδίες που ερμηνεύει η Γκράβας, οι οποίες έχουν κατακτήσει το κοινό σε όλες τις μεριές του πλανήτη: τραγούδια παραδοσιακά, τραγούδια ερωτικά, μελωδίες, ακούσματα που έχουν μείνει για πάντα στο συλλογικό ασυνείδητο. Είναι αμέτρητες οι ιστορίες που συνοδεύουν καθένα από αυτά, όπως το παραδοσιακό «Γιασεμί», το οποίο θα ερμηνεύσει η Γκράβας μαζί με το ομώνυμο κινέζικο τραγούδι!

«Θυμάμαι να το τραγουδάω στην ειδική βραδιά της Europa Nostra, του ευρωπαϊκού οργανισμού που συνενώνει τους διαφορετικούς πολιτισμούς της Ευρώπης, του οποίου πρόεδρος είναι ο Πλάθιντο Ντομίνγκο! Ηταν τρομερή εμπειρία, καθώς βρέθηκα να εκπροσωπώ τη χώρα μου, την Ελλάδα, σε μια τόσο ξεχωριστή βραδιά -γι αυτό και επέλεξα να τραγουδήσω α καπέλα το “Γιασεμί”.
Λίγο καιρό αργότερα δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον γιο του Ντομίνγκο, ο οποίος με καλούσε να μάθω στον πατέρα του αυτό το εκπληκτικό τραγούδι, καθώς ετοίμαζε έναν δίσκο με τραγούδια της Μεσογείου - και έτσι έγινε!». Μια απρόσμενη φωνητική παράλυση την ανάγκασε να μείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να μπορεί να μιλήσει. «Οταν λέμε δεν έλεγα λέξη, το εννοούμε. Λέξη!

Ο γιατρός μού είχε συστήσει να βάλω τη φωνή μου στον “γύψο” αν θέλω να γίνει καλά, όπως ακριβώς συμβαίνει με το σπασμένο πόδι αν θέλουμε να θεραπευτεί. Ετσι και έγινε. Ακολούθησα κατά γράμμα τις υποδείξεις του φωνίατρου αρνούμενη να αρθρώσω λέξη και γράφοντας μόνο για να επικοινωνήσω. Για καιρό στο πανεπιστήμιο όλοι νόμιζαν ότι είμαι κωφάλαλη! Και όταν τους έγραφα ότι θέλω να γίνω τραγουδίστρια με περνούσαν κυριολεκτικά για τρελή. Εγώ, όμως, κατά βάθος ήξερα ότι θα τραγουδήσω», περιγράφει στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα