PSY και Felps: Τα δύο πρόσωπα του 2012

11:15 30/12/2012 - Πηγή: TVNea
Ο Κορεάτης ποπ σταρ και ο άνθρωπος που πήδηξε από το διάστημα και προσγειώθηκε στη Γη ήταν τα δύο εναλλακτικά σύμβολα της χρονιάς που φεύγει. Δύο πρόσωπα άφθαρτα και αθώα που έδωσαν στον κόσμο πολυπόθητες στιγμές διασκέδασης, υπερηφάνειας και ελπίδας.

Επιχειρώντας να ορίσουμε «το πρόσωπο της χρονιάς» για τα 2012 εξετάσαμε πολλές εναλλακτικές. Ο Μπαράκ Ομπάμα που κέρδισε μια δεύτερη θητεία στον Λευκό Οίκο ή ο Μάικλ Φελπς με το ρεκόρ Ολυμπιακών μεταλλίων θα ήταν δύο καλές
προτάσεις. Αλλά οι δυο τους είχαν ξαναπαίξει για τον ίδιο τίτλο και πριν τέσσερα χρόνια, για τους ίδιους λόγους.
Ο Φρανσουά Ολάντ θα μπορούσε να προσωποποιήσει μια νέα νοοτροπία που γεννιέται στην Ευρώπη και μας αφορά όλους. Αλλά είναι όντως έτσι; Μήπως τελικά είναι απλά ο κερδισμένος από την κρίση που έφθειρε τον Σαρκοζί και τίποτε παραπάνω; Η Άγκελα Μέρκελ, πάλι, η αδιαμφισβήτητη ηγέτης της Ευρώπης ήταν στην ίδια θέση και πέρσι και πρόπερσι... Όχι, χρειαζόμαστε κάτι πιο φρέσκο για το 2012.
Θα μπορούσαμε να πάμε στο εσωτερικό μέτωπο. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο νέος Πρωθυπουργός και ο Γιάννης Στουρνάρας ο νέος «Τσάρος» της Οικονομίας. Αρκούν αυτοί οι τίτλοι για να χρίσουμε έναν από τους δύο «πρόσωπο της χρονιάς»; Μάλλον όχι, αφού δεν τους βλέπει με συμπάθεια ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού.
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάτι που να συμβολίζει την ελπίδα, το αύριο, που να μπορεί να μας χαρίσει ένα χαμόγελο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία. Ένα πρόσωπο που να είναι παγκόσμιο, να ενώνει τις κουλτούρες και τους λαούς. Ένα πρόσωπο – σύμβολο ολόκληρου του κόσμου.
Για μια στιγμή! Υπήρξε όχι μόνο ένα, αλλά δύο τέτοια, νέα, φρέσκα πρόσωπα το 2012.

Πηγή : newsbomb
Keywords
Τυχαία Θέματα