MEGA: Πήρε στα χέρια του την κατάσταση ο Βαρδινογιάννης...

11:01 30/11/2017 - Πηγή: TVNea

Υποχώρησαν οι μέτοχοι του MEGA στις απαιτήσεις των τραπεζών προκειμένου να ανοίξει το κανάλι το συντομότερο δυνατό. Την υπόθεση της διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα πήρε στα
χέρια του προσωπικά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, μετά το αδιέξοδο που είχε προκύψει μεταξύ των συζητήσεων που είχαν οι μάνατζερ – εκπρόσωποι των μετόχων.

Ήταν ,όμως, ο μόνος τρόπος για να ξεκολλήσει η διαπραγμάτευση και να
προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία. Βεβαίως ,όπως τόνισε και ο μέτοχος στη χθεσινή του συνάντηση με τους εργαζόμενους του καναλιού, προς το παρόν υπάρχει προφορική συμφωνία και μένει να αποτυπωθεί στα χαρτιά μέχρι την άλλη Πέμπτη, γι' αυτό και οι τόνοι παραμένουν χαμηλοί…

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Βαρδινογιάννης έχει μπει μπροστά και συζητάει απευθείας πλέον με τους τραπεζίτες, δημιουργεί στις τάξεις των εμπλεκομένων και κυρίως των εργαζομένων, συγκρατημένη αισιοδοξία. Επί της ουσίας για τους μετόχους μέτρησε, ή ,πιο σωστά, επικράτησε η επιθυμία τους να ανοίξει το κανάλι. Για αυτό και αποφάσισαν να αποδεχθούν τις απαιτήσεις των τραπεζών,οι οποίες για τους ίδιους τους μετόχους μεταφράζεται σε ελάχιστα εκατομμύρια παραπάνω που θα κληθούν να βάλουν!

Όπως είναι φυσικό ,λοιπόν, η οικονομική τους επιφάνεια τους επέτρεψε να πάρουν τη μεγάλη απόφαση και το MEGA να επιστρέψει ξανά στην κανονικότητα. Πιο συγκεκριμένα, οι μέτοχοι, Βαρδινογιάννης και Μαρινάκης, στην πραγματικότητα υποχώρησαν από την αρχική τους θέση που ήταν και το σημείο αγκάθι και έτσι το (προνομιακό) επιτόκιο που εξασφάλισαν δεν θα ισχύσει αναδρομικά, αλλά από την υπογραφή της συμφωνίας και μετά. Άλλωστε, όπως ήδη σημειώθηκε, επικράτησε η επιθυμία τους που ήταν να ανοίξει το κανάλι. Έτσι ,λοιπόν, αν η προφορική συμφωνία αποτυπωθεί και γραπτώς, δηλαδή εγκριθεί και από τα 4 ΔΣ των συστημικών τραπεζών, το επόμενο βήμα είναι η συμμετοχή του καναλιού στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πηγή: enimerosi24.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα