H συνεργασία με τον Βερύκιο & η τηλεοπτική συνύπαρξη με την Τσιμτσιλή στο Happy Day!

20:46 2/8/2015 - Πηγή: TVNea
Για τη συνεργασία του με τον Δήμο Βερύκιο, αλλά και τη συνύπαρξή του με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή στο "Happy Day" μίλησε ο Πέτρος Κουσουλός στη Real News.

Παράλληλα με το Checkpoint στον Alpha έχεις μια συνεργασία με την εκπομπή Happy day. Το κομμάτι, μάλιστα, όπου βγαίνεις εσύ με τον Δήμο Βερύκιο κάνει υψηλή τηλεθέαση. Πώς το ερμηνεύεις;
Έγινε ένα πάντρεμα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Τα
θέματα μπορεί να είναι ενημερωτικά, αλλά τα παρουσιάζουμε με έναν πιο απλό τρόπο, πιο κατανοητό. Και εμείς εκπλαγήκαμε από τα νούμερα τηλεθέασης.

Αυτός ο ανάλαφρος τρόπος παρουσίασης υπήρξε «μπούσουλας» και για τη δική σου εκπομπή;
Φυσικά, η επιτυχία του Happy day μου έμαθε πολλά. Ο κόσμος θέλει την αμεσότητα, δεν θέλει ξύλινο λόγο και τυπική παρουσίαση.

Καμιά φορά διαφωνείς έντονα με τους παρουσιαστές του Happy day. Θεωρείς ότι όσοι ασχολούνται με το lifestyle δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι;
Ισα - ίσα, όλοι τους είναι άνθρωποι που διαβάζουν και ενημερώνονται και μπορούν να κάνουν πολιτική τοποθέτηση. Οι διαφωνίες μεταξύ μας έχουν να κάνουν περισσότερο με τις απόψεις μας. Δεν νιώθουμε ότι κάνουμε τηλεόραση εκείνη τη στιγμή. Είναι σαν να είμαστε μια παρέα και κάνουμε κουβέντα.

Η αναγνωρισιμότητα είναι ζητούμενο.
Ποτέ. Δεν με απασχολεί καθόλου. Μ' ενδιαφέρει μόνο η δουλειά μου. Αν θέλεις να γίνεις αναγνωρίσιμος μπορείς να το πετύχεις με χιλιάδες τρόπους. Απλώς η αναγνωρισιμότητα σε βοηθάει στη δουλειά. Όταν ασχολείσαι με τον χώρο της τηλεόρασης σε διευκολύνει να κλείσεις καλύτερες δουλειές με καλύτερες αποδοχές. Μπορείς να επικοινωνήσεις καλύτερα το προϊόν το οποίο παράγεις αλλά μέχρι εκεί.

Η ζωή πίσω από τις κάμερες μοιάζει να είναι αφόρητη;
Εγώ είμαι και μπροστά και πίσω. Δεν μπορείς να είσαι μια ζωή μπροστά από τις κάμερες. Όλα κάνουν τον κύκλο τους.

Εκτός από ενημέρωση θα έκανες άλλου είδους εκπομπή;
Ψυχαγωγική εκπομπή αμιγώς δεν θα μπορούσα να κάνω. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι το infotainment.

Πώς βλέπεις την ενημέρωση στην Ελλάδα;
Αυτή τη στιγμή είναι στο πικ της λόγω των εξελίξεων. Γενικά όμως πιστεύω ότι οι δημοσιογράφοι έχουμε φανεί κατώτεροι των περιστάσεων. Αν είχαμε συμπεριφερθεί λίγο πιο κριτικά απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση, τότε μπορεί να μην είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Οφείλουμε να επανορθώσουμε και να ενημερώνουμε τον κόσμο σωστά. Ο κόσμος δικαίως είναι δυσαρεστημένος από τη δημοσιογραφία, γιατί παίξαμε και εμείς τον ρόλο μας στο να φτάσουμε εδώ. Ειδικά τον τελευταίο καιρό υπάρχει μια καχυποψία από τον κόσμο προς τους δημοσιογράφους, δεν θα κρίνω αν είναι δίκαια ή άδικα, αλλά κάπου έχουμε φταίξει και εμείς. Για εμένα, όμως είναι λάθος να ενοχοποιούνται άνθρωποι που δεν είναι συνυφασμένοι με συμφέροντα και το έχουν αποδείξει.

Είστε στενοί συνεργάτες με τον Δήμο Βερύκιο. Πώς είναι να συνεργάζεσαι με έναν τόσο πληθωρικό άνθρωπο;
Η συνεργασία μου με τον Δήμο δοκιμάζεται σε καθημερινή βάση. Πρέπει να είσαι οπλισμένος με υπομονή για να τον αντιμετωπίσεις, αλλά για εμένα είναι ένα μεγάλο σχολείο. Του χρωστάω πολλά. Ήταν εκείνος που με επέλεξε για ραδιοφωνικό του συνεργάτη και ουσιαστικά μου άνοιξε την πόρτα για τη μεγάλη οικογένεια του Alpha. Είναι κάτι που θα του το χρωστάω για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Σου ήρθαν εύκολα τα πράγματα στη δουλειά;
Πανεύκολα. Η τηλεόραση ήρθε εντελώς τυχαία στη ζωή μου το 2010 όταν μου έγινε μια πρόταση για παρουσίαση καθημερινής εκπομπής. Εγώ μέχρι τότε ήμουν σε εφημερίδες. Η εφημερίδα για τον δημοσιογράφο είναι ό,τι το θέατρο για τον ηθοποιό. Μετά τα πράγματα ήρθαν με έναν μαγικό τρόπο. Τίποτα δεν ήταν προσχεδιασμένο. Δεν μπορούσα να φανταστώ όταν έκλεισε το Alter ότι σήμερα θα ήμουν έτσι. Πιστεύω ότι στη δουλειά μας όσο εργάζεσαι σκληρά ποτέ δεν πρόκειται να μείνεις χωρίς δουλειά.http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα