20 διάσημοι με αυτισμό

17:51 26/5/2017 - Πηγή: TVNea
Τα άτομα εκείνα που ανήκουν σε κάποιο φάσμα αυτισμού έχουν τυπικές δυσκολίες στη λεκτική και μη λεκτική επικοινωνία, την κοινωνική συναναστροφή και τις δραστηριότητες παιχνιδιού και ελεύθερου χρόνου. Το βασικότερο όμως είναι ότι οι άλλοι δυσκολεύονται να τους καταλάβουν. Υπάρχουν κάποιοι που παρόλη τη συγκεκριμένη δυσκολία κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να γίνουν γνωστοί βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην αποκωδικοποίηση της πάθησης αυτής. Σας παρουσιάζουμε 20 άτομα που έχουν αυτισμό ή σύνδρομο Asperger.

SUSAN BOYLE
Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε η Βρετανίδα τραγουδίστρια Susan Boyle
ανακοίνωσε σε όλο τον κόσμο ότι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger, που εντάσσεται στο φάσμα του αυτισμού. Το 2009, η 47χρονη Σκωτζέζα προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση με την ερμηνεία της στο Βρετανικό "Britain’s Got Talent". Στη συνέχεια πούλησε περισσότερα από 14 εκ. άλμπουμ και γνώρισε παγκόσμια αναγνώριση.

DARYL HANNAH
Η ηθοποιός Daryl Hannah είπε στο περιοδικό People ότι όταν ήταν μικρή είχε διαγνωστεί με αυτισμό. Ομολόγησε επίσης ότι οι πρώτες της ταινίες και η προώθηση αυτών ήταν για εκείνη ένας πραγματικός άθλος.

SATOSHI TAJIRI
Ο δημιουργός των περίφημων Pokémon, ο Satoshi Tajiri, πάσχει επίσης από σύνδρομο Asperger.

DAN AYKROYD
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος Dan Aykroyd παραδέχθηκε στην Daily Mail ότι πριν κάποια χρόνια είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Tourette και Asperger. Τα συμπτώματά του περιελάμβαναν μεταξύ άλλων εμμονή με τα φαντάσματα και με τον μεγαλύτερο κυνηγό φαντασμάτων, τον Hans Holzer, γεγονός που του ενέπνευσε την ιδέα για τη γνωστή ταινία Ghostbusters.

DAN HARMON Ο δημιουργός και παραγωγός της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς 'Community', Dan Harmon ασχολήθηκε με το σύνδρομο Asperger δημιουργώντας την προσωπικότητα του Abed για τη σειρά του NBC. Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έκανε για να ενημερωθεί για το θέμα ανακάλυψε πως και ο ίδιος είχε το σύνδρομο!

JAMES TAYLOR
Ο συγγραφέας, συνθέτης και δημιουργός James Taylor έχει επίσης το σύνδρομο Asperger.

TRAVIS MEEKS
Ο κιθαρίστας Travis Meeks, ο οποίος γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το ροκ συγκρότημα Days of the New, ανακάλυψε πως έχει το σύνδρομο Asperger μετά από κάποια παρανοϊκά επεισόδια.

GARY NUMAN
Ο τραγουδιστής των Cars, Gary Numan έχει επίσης διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger μετά την ενηλικίωσή του.

JAMES DURBIN Ένας από τους πιο διάσημους συμμετέχοντες στην 10η σεζόν του 'American Idol' αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger και Tourette.

CRAIG NICHOLLS
Ο τραγουδιστής του γκρουπ The Vines έχει επίσης διαγνωστεί με το σύνδρομο Asperger.

PADDY CONSIDINE
Ο ηθοποιός και μουσικός από τη Βρετανία Paddy Considine διαγνώστηκε με σύνδρομο Asperger στα 35 του χρόνια. Έγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους του στις ταινίες Hot Fuzz, The World’s End και Dead Man’s Shoes.

CLAY MARZO
Ο Clay Marzo είναι ένας από τους καλύτερους σέρφερ σε ολόκληρο τον κόσμο και είχε κι εκείνος διαγνωστεί με σύνδρομο Asperger.

LADYHAWKE
Η τραγουδίστρια και συνθέτρια Philippa Brown, η οποία έγινε γνωστή ως Ladyhawke, ανακάλυψε πριν μερικά χρόνια ότι έχει αυτισμό. Σήμερα μιλάει ανοικτά για αυτό με σκοπό την σωστότερη ενημέρωση του κόσμου.

KIM PEEK
Η διάσημη ταινία 'Rain Man', του Barry Levinson που κυκλοφόρησε στις αίθουσες το 1988, μας αφηγείται την ιστορία ενός αυτιστικού ενήλικα τον οποίο υποδύεται ο Dustin Hoffman, και του αδελφού του (Tom Cruise). Η ταινία βασίστηκε στη ζωή του Kim Peek, ενός Αμερικανού με εκπληκτικές ικανότητες απομνημόνευσης ο οποίος όμως δυσκολευόταν να συλλάβει απλές έννοιες όπως μεταφορικά καθώς και χιουμοριστικά σχόλια.

TEMPLE GRANDIN
Η Temple Grandin εξειδικεύεται σε διεθνές επίπεδο στην Επιστήμη Ζωικής Παραγωγής και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, ένα επάγγελμα που σπάνια οδηγεί στην αναγνωρισιμότητα. Παρόλα αυτά, η ζωή της Temple έγινε ταινία καθώς αυτή η αυτιστική γυναίκα έγινε διάσημη για τις θέσεις της ενάντια στις υπάρχουσες τεχνικές σφαγής των ζώων τις οποίες θεωρεί ακατάλληλες και απάνθρωπες για τα ζώα. Έγραψε επίσης βιβλία μέσα από τα οποία επιχείρησε να κάνει ευρύτερα γνωστά τα διάφορα στοιχεία του αυτισμού και να δώσει μια αισιόδοξη εικόνα.

DANIEL TAMMET
Υπάρχουν ορισμένοι που συνδέουν τον αυτισμό με την μεγάλη ευφυία και σίγουρα ο Daniel Tammet αποτελεί το ιδανικό παράδειγμα. O Daniel Paul Tammet γεννήθηκε στις 31 Ιανουάριου 1979 στο ανατολικό Λονδίνο και διαγνώστηκε ως αυτιστικός (σύνδρομο Aspenger – ηπιότερη μορφή αυτισμού) σε νεαρή ηλικία. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να λύνει πολύπλοκες μαθηματικές ασκήσεις μόνο με το μυαλό του αλλά και να μαθαίνει ξένες γλώσσες πολύ γρήγορα – μιλάει δέκα διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων της ρουμανικής, ιρλανδικής, ουαλικής και ισλανδικής (θεωρείται από τις δυσκολότερες στον κόσμο και την έμαθε σε μία μόλις εβδομάδα!). Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά στον κόσμο.

CHIEF KEEF
Ο αμφιλεγόμενος Αμερικανός ράπερ Chief Keef, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Keith Cozart, έμαθε πριν από μερικά χρόνια ότι έχει σύνδρομο Asperger.

HEATHER KUZMICH
Η υποψήφια της ένατης σεζόν του 'America’s Next Top Model', Heather Kuzmich αποκάλυψε πως πάσχει από ΔΕΠΥ και Asperger.

ADAM YOUNG
Ο τραγουδιστής και μουσικός Adam Young έχει κι εκείνος σύνδρομο Asperger. Έγινε γνωστός μέσα από το μουσικό του project 'Owl City' και το τραγούδι του Fireflies.

ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ
Πολλοί έχουν πεθάνει πριν ανακαλυφθεί ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger, και για το λόγο αυτό δεν διαγνώσθηκαν ποτέ επισήμως. Αναφερόμαστε εδώ σε μεγάλες προσωπικότητες όπως οι Marie Curie, Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Thomas Edison, Vincent Van Gogh, Andy Warhol, Virginia Woolf και ίσως ο Bob Dylan. Πιο κοντά στην εποχή μας υποψιαζόμαστε κι άλλες προσωπικότητες όπως τον Bill Gates και τον Mark Zuckerberg.

Espressohttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα