Υπόθεση Γιακουμάκη: «Έψαχνε τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι που του έσπασαν»

«Ξετυλίγονται» μέσα από το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι άγριες καταστάσεις που σημειώνονταν σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, μέσα στην…

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, στο πόρισμα περιέχονται σελίδες από το ποινολόγιο της Σχολής με θύμα τον Βαγγέλη. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι υπαίτιοι των περιστατικών με θύμα τον 20χρονο δεν τιμωρήθηκαν από τους αρμόδιους με τις ανάλογες ποινές.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων του φύλακα της Σχολής που σημειώθηκε στις 8 Μαρτίου του 2014. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι άκουγε φασαρία από ένα δωμάτιο και πήγε να δει τι συμβαίνει. Όταν ο φύλακας ρώτησε από πού προέρχεται ο θόρυβος του απάντησαν ότι προέρχεται από τον … (αναφέρεται όνομα) που μετακόμιζε το κρεβάτι. (σ.σ. το κρεβάτι ήταν μισοδιαλυμένο και άνηκε στον Βαγγέλη Γιακουμάκη). «Πήγα για δεύτερη φορά στο δωμάτιο να ελέγξω τι συμβαίνει και είδα τον… (αναφέρεται όνομα) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο», αναφέρει στη συνέχεια ο φύλακας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω περιστατικό ο Βαγγέλης δεν ήταν παρών και όταν επέστρεψε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα, έψαχνε να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του προκειμένου να κοιμηθεί.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των φοιτητών, η Διεύθυνση της Σχολής γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν έπαιρνε τα απαραίτητα μέτρα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν πρέπει να στοχοποιούνται όλοι οι Κρητικοί σπουδαστές της Σχολής καθώς τα περιστατικά -όπως αναφέρονται στο πόρισμα- ήταν μεμονωμένα, τα οποία όμως έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Αξίζει όμως να σημειωθεί εκτός του Βαγγέλη υπήρχαν και άλλα θύματα bullying εντός της Σχολής.

Καταθέσεις των φοιτητών στο πόρισμα

Φίλος Βαγγέλη: «Ήρθε να μείνει μαζί μου έπειτα από τα επεισόδια που έγινα εις βάρος του από Κρητικούς συμφοιτητές μας. Τον είχα δει και εγώ χτυπημένο στο πρόσωπο και τα αυτιά».

Κρητικός φοιτητής: «Ο Βαγγέλης ήταν καλό παιδί, Ήξερα ότι φίλοι του του έδιναν σφαλιάρες. Ήξερα για κάποια περιστατικά τις ημέρες των εκλογών (σ.σ. 25 Ιανουαρίου 2015), τα οποία συνεχίστηκαν και μετά. Το ήξεραν οι καθηγητές ότι δεχόταν τέτοιου είδους επιθέσεις. Μόνον οι φύλακες ήταν αυτοί που έκαναν κάτι».

Φοιτητής Ψ: «Τρεις ημέρες πριν την εξαφάνιση του πήγαμε για καφέ στην πόλη. Έπρεπε να πάρουμε ταξί. Έφυγαν πρώτοι τρία άτομα και έμεινα πίσω με τον Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης γύρισε και με ρώτησε: “Αν χανόμουν θα με αναζητούσες;”. Τον είχαν κλείσει σε μια ντουλάπα και του ρίχνανε κέρματα να τραγουδάει. Ο … (αναφέρεται όνομα) έπαιζε με αυτόν τον τρόπο. Ο επιστάτης παρενέβαινε όποτε άκουγε φασαρίες».

Τι δείχνει το βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο έχει διάρκεια περίπου 1 λεπτό και 45 δευτερόλεπτα και είναι γυρισμένο σε δωμάτιο της Γαλακτοκομικής Σχολής, περίπου ένα χρόνο πριν.

Το βίντεο έχει καταγραφεί από συμφοιτήτρια του Βαγγέλη Γιακουμάκη και στο βίντεο εμφανίζεται ο ίδιος με ακόμη 5 συμφοιτητές του.

Στο βίντεο ακούγονται συνομιλίες μεταξύ των φοιτητών, χωρίς ωστόσο να ακούγεται καθαρά το περιεχόμενο της συζήτησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα