ΥΠΕΞ Κύπρου: Ουδέν νεώτερον για την Αμμόχωστο

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκη Κασουλίδη, γίνονται ασκήσεις επί χάρτου, στην περίπτωση που υπάρχουν πρόσθετες απαιτήσεις από πλευράς Τούρκων για το θέμα της Αμμοχώστου, όμως δεν υπήρξε κινητικότητα εντός Αυγούστου. «Πιθανόν τα πράγματα να προχωρήσουν από τον Σεπτέμβρη και μετά.

Αυτήν τη στιγμή δεν έχει γίνει οποιαδήποτε ανταλλαγή απόψεων με την άλλη πλευρά και, επομένως, θεωρώ ότι η διαπραγμάτευση μεταξύ μας είναι μια εντελώς περιττή άσκηση. Όταν υπάρξει κάτι το σοβαρό, τότε είναι η ώρα των διαβουλεύσεων

μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο και κυρίως δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει, η δημόσια συζήτηση για θέματα τα οποία αυτήν τη στιγμή δεν βρίσκονται καν στο τραπέζι», είπε.

Ο κ. Κασουλίδης πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη θέση από την άλλη πλευρά για το ζήτημα, εκτός από κάποιες δηλώσεις στην τουρκοκυπριακή ηγεσία. Ερωτηθείς κατά πόσον προκύπτει κάτι νέο, ώστε να τεθεί επί τάπητος ως προϋπόθεση για επανέναρξη των συνομιλιών, ο ΥΠΕΞ απάντησε αρνητικά, ενώ διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει οτιδήποτε για επιστολές του Προέδρου Αναστασιάδη προς τα ΗΕ και την ΕΕ.

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα