Βενιζέλος σε Λοβέρδο: Παίξε πόλωση, αλλιώς χάθηκες!

Είναι πολλοί, εντός κι εκτός ΠΑΣΟΚ, που απορούν με τον ακραίο, λαϊκίστικο, ακόμα και ακροδεξιό λόγο που εκπέμπει εσχάτως ο…

Ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου, ο οποίος εμφανίστηκε στο πολιτικό στερέωμα το 2000 ως υποψήφιος του σημιτικού ΠΑΣΟΚ και εξελέγη με «πλάτες» του «εκσυγχρονιστικού» μπλοκ - αν και σύντροφοί του όπως ο Στ. Τζουμάκας, χρησιμοποιούσαν εναντίον του βαρύτατες εκφράσεις - έπαιξε με

ένα προφίλ ήπιο, τάχα μου χαμηλότονο, γενικά οικοδομούσε την εικόνα του «μεταρρυθμιστή».

Έπαιξε με τον «εκσυγχρονισμό». Κι ο Σημίτης τον επιβράβευσε κάνοντάς τον μέλος της κυβέρνησης σχετικά σύντομα, μετά την εκλογή του.

Στη συνέχεια δήλωσε πίστη στον ΓΑΠ, όταν αυτός διαδέχτηκε τον Σημίτη.

Ωστόσο σύντομα διαψεύστηκε, αφού ο ΓΑΠ παρά τους… όρκους πίστης δεν τον εμπιστεύτηκε, δεν τον ενέταξε (παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλε ο «καθηγητής» Λοβέρδος) στο περιβάλλον του.

Έτσι στη μεγάλη εσωκομματική κρίση του 2007 υποστήριξε Βενιζέλο, με τον οποίο στο μεταξύ είχε γίνει φίλος.

Χάσανε και οι δύο την εσωκομματική αναμέτρηση απ’ τον ηττημένο για δεύτερη φορά απ’ τον Καραμανλή ΓΑΠ.

Πήγαν στη συνέχεια να φτιάξουν… «σύνδεσμο» ή «όμιλο» εντός του ΠΑΣΟΚ, μα ο ΓΑΠ τους πέταξε το γάντι: «Αν προχωρήστε, σας διαγράφω».

Και υποχώρησαν, ατάκτως.

Όταν ο ΓΑΠ γίνηκε πρωθυπουργός, το 2009, χρησιμοποίησε τον Λοβέρδο σε υπουργεία «δεύτερης επιλογής», όπως το Εργασίας ή το Υγείας.

Αυτός όμως σε κάθε περίπτωση ήταν απ’ τους πιστότερους υπηρέτες των μνημονίων! Αποδέχτηκε χωρίς κουβέντα όσα η τρόικα απαιτούσε, διέλυσε την εργασία, την υγεία και «κέρδισε» τον χαρακτηρισμό…«Βασιλάκης Καΐλας» αφού μονίμως… κλαίγονταν, πότε ότι «δεν υπάρχει σάλιο» (!) για τα ασφαλιστικά ταμεία, πότε για ό,τι του κατέβαινε!

Στη συνέχεια θέλησε να διεκδικήσει τη διαδοχή του ΓΑΠ, αλλά ξανά υποχώρησε ατάκτως έναντι του Βενιζέλου, με τον οποίο ωστόσο τα έσπασε κι έφτιαξε… κόμμα το οποίο ούτε «έπιαναν» οι δημοσκοπήσεις!

Με αποτέλεσμα να επιστρέψει στο μαντρί με κατεβασμένο το κεφάλι και να γίνει υπασπιστής του Βενιζέλου!

Μια πορεία γιομάτη… συνέπεια δηλαδή ο «κύριος καθηγητής», που είναι αναπληρωτής!

Τώρα θέλει να διαδεχτεί τον Βενιζέλο, αλλά διαπιστώνει ότι πάλι θα χάσει το τρένο, αυτή τη φορά απ’ τη Φώφη.

Ο Βενιζέλος, ο οποίος ούτε που θέλει να ακούσει ότι η Φώφη θα τον διαδεχτεί, τον συμβούλεψε, όπως εγκύρως πληροφορείται το Newsbomb.gr:

Παίξε πόλωση, αλλιώς χάθηκες!

Με αποτέλεσμα ο «σοβαρός» κύριος (αναπληρωτής!) καθηγητής να αποκαλεί «κλόουν» τον υπουργό Οικονομικών, να… ανταγωνίζεται στη Βουλή τον Άδωνη (!) σε ακροδεξιές κραυγές και λαϊκίστικες κορόνες και ασχήμιες, να τα βάζει ακόμα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο δείχνοντας άγνοια του Συντάγματος (αυτός, ο αναπληρωτής καθηγητής του Συνταγματικού!) όταν τον εγκαλεί ότι δεν έκρινε αντισυνταγματική την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, πιστεύοντας ότι έτσι μπορεί να διασωθεί…

Πλην επί, ματαίω.

Η πορεία του είναι πορεία προς την άβυσσο.

Ίσως σε λίγο καιρό, αντάμα με τον Βενιζέλο, όταν θα έχουν πάει σπίτι τους, να έχουν το χρόνο να ξαναδιαβάσουν και Συνταγματικό.
Αλλά την πορεία του στην πολιτική θα θέλουν όλοι να τη λησμονήσουν…

Keywords
Τυχαία Θέματα