Βαλαβάνη: Τι είπε για ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ, ΦΜΑΠ και ρύθμιση εξπρές

12:45 3/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Την πεποίθησή της ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει εξέφρασε η αναπλ. υπουργός Νάντια Βαλαβάνη σημειώνοντας ωστόσο ότι οι εταίροι μάς…

Το Μάρτιο είχαμε αύξηση 13,3% στα έσοδα με βάση του στόχους που έχουν τεθεί, σχολίασε στο Star και επανέλαβε ότι από τη ρύθμιση εξπρές μπήκαν στα δημόσια ταμεία 147 εκατ. Ευρώ, διευκρινίζοντας ότι 35.000 φορολογούμενοι έδωσαν έως 50 ευρώ και 23.000 έως 100 ευρώ.

Επισήμανε δε ότι μόνο έξι νομικά πρόσωπα πάνω από ένα εκατ. μπήκαν

στη ρύθμιση.

Οσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης για την κατάργησή του λέγοντας χαρακτηριστικά πως έπιασε τον στόχο των 2,6 δισ. εξοντώνοντας τον κόσμο που πλήρωνε τον φόρο και άφηνε απλήρωτα τα υπόλοιπα.

«Ξέρετε ότι μεταξύ 2013 και 2014, που είναι το έτος θριάμβου του ΕΝΦΙΑ, τα ληξιπρόθεσμα πήδησαν από 8,5 δισ. το 2013 σε πάνω από 14 δισ. το 2014;» κατέληξε.

H κα Βαλαβάνη απέρριψε τα περί διγλωσσίας στην κυβέρνηση σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, παρέμεινε σταθερή στην άποψή της για τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, λέγοντας ότι γίνονται συζητήσεις , επισημαίνοντας ότι ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης «δεν είπε καμία αύξηση σε κανένα νησί» αλλά ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπογράψει αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος στα νησιά του Αιγαίου».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι διατηρεί τις απόψεις της πλήρως ότι "νησιά όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη δεν έχουν κανένα λόγο να είναι σε ειδικό φορολογικό καθεστώς με την έννοια ότι είναι πάνω από το μέσο όρο νησιών και περιοχών στο σύνολο της Ελλάδας και από την άποψη του τουριστικού εισοδήματος και από την άποψη του κατά κεφαλήν εισοδήματος των κατοίκων".

"Εγώ δεν βγαίνω να λέω προσωπικές μου απόψεις. Είχε γίνει συζήτηση και γίνεται συζήτηση για αυτό το ζήτημα. Το αν θα μπορέσει να γίνει κάτι τέτοιο για δύο νησιά είναι ένα θέμα που έχει νομικά προβλήματα. Δεν ξέρουμε αν αυτά είναι ανυπέρβλητα ή είναι προβλήματα που με κάποιο τρόπο μπορούν να διευθετηθούν", είπε.

Καταλήγοντας είπε ότι η κυβέρνηση δεν θέλει με τίποτε να αυξήσει τον ΦΠΑ σε τρόφιμα, φάρμακα, στα εισιτήρια του θεάτρου και στα βιβλία.

Keywords
Τυχαία Θέματα