Το «Nymph()maniac» και οι 10 πιο τολμηρές ταινίες

08:43 2/2/2014 - Πηγή: NewsBomb

Από τα πρώτα βήματά του ο κινηματογράφος αρεσκόταν στο να δημιουργεί σκάνδαλα, σοκάροντας κάθε τρόπο το κοινό.

Αρκεί απλά να ανατρέξουμε σε μια από τις πιο διάσημες ιστορίες για τις πρώτες κινηματογραφικές προβολές στον κόσμο, όταν, το 1896, οι θεατές παρακολουθώντας την ''Άφιξη του τρένου στο σταθμό'' των αδελφών Λυμιέρ άρχισαν να τρέχουν τρομοκρατημένοι έξω από την αίθουσα, βλέποντας την αμαξοστοιχία να πλησιάζει στην κάμερα...

Από τις πασίγνωστες τολμηρές εμφανίσεις της ''βαμπ'' Θίντα Μπάρα και το πρώτο ευρωπαϊκό γυμνό στην ελληνική ταινία ''Δάφνις και Χλόη'' του Ορέστη Λάσκου το 1931, μέχρι τις ''καλοστημένες'' -για εμπορικούς λόγους- προκλήσεις του ''Nypmph()maniac'' του Λαρς Φον Τρίερ, τα σκάνδαλα και το σεξ αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κινηματογράφου.

Αυτό άλλωστε γνωρίζει -και ίσως καλύτερα από κάθε άλλον-, ο γνωστός δανός σκηνοθέτης.

Ο Τρίερ με την τελευταία του ταινία, στην οποία μας παρουσιάζει την γεμάτη ερωτικές περιπέτειες ζωή μιας γυναίκας, δείχνει να ξαναβρίσκει τη δημιουργική του φλόγα (των ''Europa'', ''Οι Ηλίθιοι'', ''Χορεύοντας στο Σκοτάδι''), προσφέροντάς μας την ταινία-σκάνδαλο της χρονιάς.

Ας θυμηθούμε λοιπόν με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του ''Nypmph()maniac'' ορισμένες από τις πιο διάσημες προκλητικές ταινίες, που άγγιξαν τα όρια του πορνό, διχάζοντας κοινό και θεατές:

Το Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι (1972) - Μπερνάντο Μπερτολούτσι

Το παθιασμένο ειδύλλιο ενός μεσόκοπου αμερικανού χήρου (Μάρλον Μπράντο) με μια Γαλλίδα (Μαρία Σνάιντερ), έκαναν την διάσημη ταινία του σπουδαίου Μπερτολούτσι ακατάλληλη για ανηλίκους, ενώ η σκηνή με το... βούτυρο άφησε ιστορία...

Εμμανουέλα (1974) - Just Jaeckin

Μια από τις πιο γνωστές ταινίες του είδους της. Στο πρώτο μέρος της πασίγνωστης γαλλικής σειράς softcore πορνογραφίας, η σεξουαλικά περίεργη νεαρή (Σίλβια Κριστέλ) βρίσκεται μπλεγμένη στα πλοκάμια της ερωτικής εξερεύνησης...

Η Ιστορία της O (1975) - Just Jaeckin

Ακόμα μια εμβληματική softcore ταινία της δεκαετίας του '70. Άφθονες γυμνές σκηνές, σκανδαλώδης ερωτισμός και σαδομαζοχιστικές τελετές σόκαραν τους θεατές τότε.

Σαλό (1975) - Πιερ Πάολο Παζολίνι

Βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, το ζοφερό αριστούργημα για τη φύση του φασισμού του Πιερ Πάολο Παζολίνι άφησε κινηματογραφική ιστορία.

Η Αυτοκρατορία των Αισθήσεων (1976) - Ναγκίσα Οσίμα

Η πιο πολυσυζητημένη τολμηρή ταινία του «σινεφίλ» κινηματογράφου. Αισθησιασμός, φιλοσοφικές αναζητήσεις, αλλά και hardcore σκηνές σεξ, σε μια ταινία που ακροβατεί στα όρια της πορνογραφίας και του καλλιτεχνικού κινηματογράφου.

Καλιγούλας (1979) - Τίντο Μπρας

Μεγαλοπρεπές και πολυδάπανο όργιο αίματος, βίας και σεξ. Η ιστορία του Ρωμαίου αυτοκράτορα που χρησιμοποιεί την απόλυτη εξουσία του για να οδηγήσει σε μια αιματηρή σφαγή. Η ταινία δημιούργησε προβλήματα όχι μόνο στην προβολή της (στην Ελλάδα περιορίστηκαν οι πολύ τολμηρές σκηνές), αλλά και σ' όσους συνεργάστηκαν στο γύρισμά της.

9 1/2 Εβδομάδες (1986) - Άντριαν Λιν

Το πιο διάσημο κινηματογραφικό στριπτίζ της ιστορίας. Πολλές ερωτικές σκηνές μεταξύ του Μίκι Ρουρκ και της Κιμ Μπάσιντζερ κόπηκαν στο μοντάζ, ωστόσο η ταινία παρέμεινε κλασική στο είδος της.

Άγρια Ορχιδέα (1990) - Ζάλμαν Κινγκ

Οι φήμες οργίαζαν την εποχή εκείνη για το αν οι σκηνές μεταξύ του Μίκι Ρουρκ και της Κάρι Ότις ήταν αληθινές, προκαλώντας ένα πραγματικό σκάνδαλο.

Βασικό Ένστικτο (1992) - Πωλ Βερχόφεν

Η Σάρον Στόουν σταυρώνει τα πόδια της και η σκηνή γίνεται κλασική, μετρώντας μάλιστα και τα περισσότερα... pause στην ιστορία! Αλήθεια, θυμάται κανείς για ποιο λόγο ακριβώς είχε βρεθεί στο αστυνομικό τμήμα;

9 Τραγούδια (2004) - Μάικλ Γουίντερμποτομ

Ένα αγόρι και ένα κορίτσι. Εννέα τραγούδια και εννέα ερωτικές συνευρέσεις. Η ταινία αποκτά τον τίτλο της ''πιο τολμηρής ταινίας του mainstream βρετανικού κινηματογράφου''.

Α. Τ.

Διαβάστε ακόμη:

Nymph()maniac: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για την προκλητική ταινία

Keywords
Τυχαία Θέματα