Τι λέει ο Καραμανλής για το περιεχόμενο της εξεταστικής…

07:33 3/4/2015 - Πηγή: NewsBomb
Την απόλυτη ικανοποίησή του εκφράζει ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για το περιεχόμενο της εξεταστικής επιτροπής για τα μνημόνια, όπως…

Σε ιδιωτικές συζητήσεις με ανθρώπους του περιβάλλοντος του ο Κ. Καραμανλής επισημαίνει, πως θεωρεί απολύτως λογικό κι έντιμο απ' τη μεριά της κυβέρνησης, να μην επεκταθεί η διερεύνηση της πορείας προς τα μνημόνια και στην περίοδο της δικής του διακυβέρνησης (2004-2009).

Και φυσικά αποκρούει με αγανάκτηση τις αιτιάσεις Βενιζέλου, ότι...

υπάρχει παρασκηνιακή συμφωνία «ασυλίας» του μεταξύ του ιδίου και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.

«Ποτέ δεν έκανα τέτοιου είδους συμφωνίες παρασκηνίου, δεν ανήκουν στην κουλτούρα μου, ούτε στον αξιακό μου κώδικα», υπογραμμίζει στους συνομιλητές του.

Ο πρώην πρωθυπουργός σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις Βενιζέλου, τις αποδίδει στην αμηχανία του.

Και τονίζει, ότι «εγώ στις εκλογές του 2009, όταν άλλοι έλεγαν ότι... λεφτά υπάρχουν, είπα όλη την αλήθεια προεκλογικά αν και γνώριζα ότι αυτό θα μου κόστιζε. Μίλησα για θυσίες που έπρεπε να γίνουν. Και αν αυτές οι πολιτικές εφαρμόζονταν, δεν θα φτάναμε σε μνημόνια».

Άλλοι, προσθέτει, «φούσκωσαν τα ελλείμματα και αυτό άλλωστε ελέγχεται, μίλησαν για Τιτανικούς, ουσιαστικά οδήγησαν στα μνημόνια. Αν τώρα κάποιοι θέλουν να εξεταστεί η περίοδος απ' το 2000, τότε γιατί να μην φτάσουμε στην περίοδο... Τρικούπη»;

«Αυτό είναι υπεκφυγή μπροστά στο φόβο αποκάλυψης των ευθυνών τους», υπογραμμίζει.

Ο Κ. Καραμανλής πιστεύει, ότι η Ν.Δ. δεν θα υποκύψει στους εκβιασμούς Βενιζέλου και δεν θα αποδεχτεί την επέκταση της χρονικής περιόδου διερεύνησης των ευθυνών.

Ωστόσο αναμένει να δει, ποιοι βουλευτές της Ν.Δ. θα μετάσχουν στην εξεταστική...

Επίσης ο Κ. Καραμανλής σχολίασε σκωπτικά την... μεγαλοφυή πρόταση Βενιζέλου να κληθεί να καταθέσει σαν μάρτυρας στην εξεταστική, την οποία επίσης αποδίδει στην προφανή αμηχανία του.

Σκωπτικά μεν, αλλά εμφανίζεται θυμωμένος με αυτή την «πρόταση αποπροσανατολισμού», όπως τη χαρακτηρίζει...

Keywords
Τυχαία Θέματα