Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Στο ταμείο ανεργίας ο «πράσινος» διοικητής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπό παραίτηση τελεί από χθες ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας» με το όργιο ρουσφετιών που κρυβόταν πίσω από ένα νέο πρόγραμμα καταπολέμησης της ανεργίας".

ΕΘΝΟΣ: "Ρύθμιση ανάσα για επιστροφή ΦΠΑ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ποσά που χρωστούν το Δημόσιο και όλοι οι οργανισμοί του προς επιχειρηματίες και

επιτηδευματίες θα συμψηφίζονται με τον ΦΠΑ. Η απαίτηση του οφειλέτη θα αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση ή δημόσιο έγγραφο. Το υπουργείο Οικονομικών συντάσσει τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Ιούνιο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Επικίνδυνοι για το Ελληνικό Γένος οι Χρυσαυγίτες;»!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«το φαινόμενο του νεοπαγανισμού είναι γνωστό ότι κατασκευάστηκε από τους σκοτεινούς ηγήτορες της «νέας εποχής» και της «νέας τάξεως πραγμάτων» για να αποτελέση εκ παραλλήλου με το Ισλαμ τους προωθητικούς κριούς για την εκπόρθηση του Χριστιανισμού»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ για τις θέσεις που θα αδειάσουν".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεμπλοκάρουν 15.000 προσλήψεις μονίμων στο Δημόσιο, σύμφωνα με κυβερνητικές δηλώσεις. Το γεγονός αυτό δίνει ελπίδες σε 12.000 επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ που περιμένουν το διορισμό τους από το 2009".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ελεος πια με τα ρουσφέτια!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ανέλαβε να εξωθήσει σε παραίτηση τον Η. Κικίλια, αλλά μετά τις πιέσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έκανε πίσω. Μήλον της Εριδος, η υλοποίηση προγραμμάτων κατά της ανεργίας και τα «παιχνίδια» με τους δημάρχους".

ΕΣΤΙΑ: "Το ΠΑΣΟΚ δίδαξε την διαφθορά".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "για όσα βαρύτατα κατηγορείται σήμερα, που αφορούν την εξαετή θητεία του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, ασφαλώς ευθύνεται ο ίδιος. Ομως συνένοχος είναι ολόκληρο το ΠΑΣΟΚ. Αυτό εδίδαξε την διαφθορά στον τόπο μας. Με πρώτο και χειρότερο τον ιδρυτή του".

Η ΑΥΓΗ: "Στημένο παιχνίδι η πώληση ΟΠΑΠ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στη μοναδική εν τέλει προσφορά της Emma Delta καταλήγει ο κερδοφόρος Οργανισμός του ΟΠΑΠ, μαζί με τα βιντεοπαιχνίδια και τα κρατικά λαχεία! Μόλις 620 εκατ. η προσφορά, έναντι 745 χρηματιστηριακής αξίας και 500 εκατ. καθαρών κερδών του Οργανισμού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Αυθαίρετα. Στο 50% το πρόστιμο".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε και έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το υπουργείο Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες αυθαίρετων κτισμάτων που έχουν ανεγερθεί πριν από το 2003 θα μπορούν να καταβάλουν μόνο το 50% του ειδικού προστίμου, αρκεί το υπόλοιπο να το δαπανήσουν για την ενεργειακή αναβάθμιση του αυθαιρέτου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Πάνε στοίχημα με τον ΟΠΑΠ".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με «λαγό» το αμερικανικό fund Third Point, το επενδυτικό σχήμα Emma Delta-Μελισσανίδης ουσιαστικά «τρέχει» μόνο του στην «κούρσα» για την απόκτηση του 33% του χρυσοφόρου ΟΠΑΠ. Μέχρι την Πέμπτη καλείται να αυξήσει την προσφορά των 682 εκατ. ευρώ, αν και το συγκεκριμένο πακέτο μετοχών έφθανε τα 745 εκατ. ευρώ. Η πώληση του ΟΠΑΠ έχει αναχθεί από την κυβέρνηση σε στοίχημα έναντι των δανειστών, καθώς ο Α. Σαμαράς ψάχνει 2,6 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου από τις αποκρατικοποιήσεις. Για στημένο παιχνίδι και διαγωνισμό-παρωδία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Σφάζονται για το αντίδωρο στους ανέργους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δυστυχώς, την ώρα που στη χώρα υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας που δεν έχουν δουλειά, προτεραιότητα της πολιτικής τάξης δεν είναι ο πολίτης, αλλά η δική της θέση στην εξουσία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Είναι το μοίρασμα των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για 350.000 ανέργους το επόμενο διάστημα που ενδιαφέρει τους τρεις εταίρους".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Διαπραγμάτευση για το τίμημα του ΟΠΑΠ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "νέο γύρο διαπραγματεύσεων, μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη, με την Emma Delta, που κατέθεσε τη μόνη έγκυρη προσφορά για την εξαγορά του 33% του ΟΠΑΠ, θα έχει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) με στόχο να επιτύχει υψηλότερο τίμημα, που θα υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ".

Η ΝΙΚΗ: "Καταναλωτικά δάνεια. Οδηγός για κούρεμα έως 80%".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε γενναίο κούρεμα στα καταναλωτικά δάνεια και δη σε αυτά που δεν έχουν υποθήκη έως και 80% προχωρούν η μία μετά την άλλη Τράπεζα στην προσπάθειά τους να εισπράξουν μέρος των καθυστερούμενων οφειλών χιλιάδων δανειοληπτών και να μειώσουν στο μέτρο του δυνατού τις επισφάλειες τους".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Προειδοποίηση κοινωνικής έκρηξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στα όριά τους έχουν φτάσει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι πολιτικές λιτότητας. Για να πετύχουν οι πολιτικές αυτές, υπογράμμισε ο Πορτογάλος πρόεδρος της Κομισιόν, πρέπει να έχουν πολιτική και κοινωνική στήριξη".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στα μονοπώλια".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σε εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «46 χρόνια από τη στρατιωτική δικτατορία της 21ης Απρίλη» μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας".

ΤΑ ΝΕΑ: "400.000 άνεργοι πίσω από τον καβγά".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πρόγραμμα απασχόλησης για 400.000 πολίτες από νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο βρίσκεται πίσω από την ενδοκυβερνητική διαμάχη, με τον υπουργό Εργασίας να αναγγέλλει την αποπομπή του διοικητή του ΟΑΕΔ και ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ να αντιδρούν έντονα".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Μαθητές εκδρομείς κατακλύζουν την πόλη".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ενσταση για το τίμημα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η Πέμπτη είναι καθοριστική ημέρα για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ. Το τίμημα που δίνεται από τη μοναδική προσφορά που κρίθηκε έγκυρη απέχει από την τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία, καθώς και από την αποτίμηση που είχε δώσει ο ανεξάρτητος εκτιμητής. Ωστόσο, πηγές από το Ταμείο εκφράζουν αισιοδοξία ότι η τελική προσφορά θα βελτιωθεί και θα είναι σε θέση το ΤΑΙΠΕΔ να ανάψει το «πράσινο φως» για την εξαγορά του ΟΠΑΠ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Χαμηλώνουν οι προσδοκίες από την πώληση του ΟΠΑΠ".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ώρες αγωνίας θα περάσει μέχρι και την Πέμπτη το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και το οικονομικό επιτελείο, αναμένοντας από το μοναδικό πλέον διεκδικητή του ΟΠΑΠ, την κοινοπραξία Emma Delta, να βελτιώσει τη δεσμευτική προσφορά που έκανε χθες για το 33% του Οργανισμού".

Keywords
πρωτοσελιδα, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, δημοκρατια, οαεδ, ΦΠΑ, βουλη, ωρα, ισλαμ, ΑΣΕΠ, ελευθεροτυπια, ελεος, ΠΑΣΟΚ, δημαρ, εστια, αυγη, οπαπ, προσφορες, emma, delta, βραδυνη, αυθαιρετα, εφημεριδα, fund, συγκεκριμένο, σαμαρας, συριζα, ελλαδα, καθημερινη, νικη, κουρεμα, τραπεζες, ριζοσπαστησ, ΚΚΕ, μακεδονια, ενσταση, φως, ναυτεμπορικη, Αντωνης Σαμαρας, εθνικη τραπεζα, κικιλιας, σταση εργασιας, εφημεριδα δημοκρατια, μετρο, αξια, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μιλα, αυγη, βραδυνη, δανεια, δουλεια, θεμα, θητεια, καθημερινη, ναυτεμπορικη, προγραμμα, υπουργειο οικονομικων, ωρα, αισιοδοξια, βρισκεται, γεγονος, διαστημα, δημοσιο, δηλωσεις, δικη, διοικητης, δωσει, εγγραφο, ευρω, εφημεριδα, η δικη, ισλαμ, κυβερνηση, νικη, οδηγος, ορια, ουσιαστικα, πεμπτη, προσληψεις, ρυθμισεις, συγκεκριμένο, σχεδιο, ταμειο ανεργιας, υλοποιηση, delta, δημητρης, emma, fund, χωρα, υπουργειο, πακετο, παιχνιδι, πηγες, πωληση, τραπεζα, θεσεις
Τυχαία Θέματα