Συντριβή Airbus: «Οι εικόνες αυτές θα με στοιχειώνουν για μια ζωή»

Ακόμα και επιστήμονες με μεγάλη πείρα και συμμετοχή σε ανάλογες έρευνες, δηλώνουν συγκλονισμένοι με τα όσα έχουν δει μέχρι στιγμής,…

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του επικεφαλής της έρευνας για την αναγνώριση της ταυτότητας των θυμάτων, καθηγητή Μάικλ Τσόκος.

«Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές. Θα με στοιχειώνουν για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Δεν θα μπορούσε να νιώσει και διαφορετικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι στιγμής έχουν βρει 600 ανθρώπινα μέλη και κανένα αρτιμελές πτώμα!

Ο Τσόκος επιβεβαίωσε

την πληροφορία ότι εντοπίστηκαν μέλη του σώματος του συγκυβερνήτη, Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος φέρεται να έριξε σκοπίμως το αεροσκάφος, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έχει αναγνωριστεί η ταυτότητα του 90-95% των θυμάτων. Σε αυτό το στάδιο των ερευνών, φωτογραφίζεται και σκανάρεται σε τρισδιάστατες εικόνες κάθε μέλος που εντοπίζεται.

«Έγκυος η σύντροφος του Λούμπιτς»

Έγκυος στο παιδί του φέρεται να είναι η σύντροφος του Αντρέας Λούμπιτς, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.

H καθηγήτρια αγγλικών και μαθηματικών, την οποία έχει ήδη ανακρίνει η αστυνομία, φέρεται να μοιράστηκε την είδηση της εγκυμοσύνης της με τους μαθητές της, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Χθες (28/03) η Bild είχε δημοσιεύσει μία συνέντευξη μιας αεροσυνοδού και πρώην συντρόφου του Λούμπιτς, η οποία ενίσχυε το σενάριο ότι ο 27χρονος υπέφερε από ψυχικές διαταραχές.

Σήμερα επίσης, η Bild μεταδίδει ότι ο Αντρές Λούμπιτς είχε υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, μία ιάσιμη οφθαλμολογική κατάσταση, που ωστόσο εάν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως με την κατάλληλη αγωγή, ενδέχεται να οδηγήσει στο μόνιμο αποκλεισμό ενός πιλότου από το να πετάει.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Bild am Sonntag, την κυριακάτικη έκδοση της Bild, οι ερευνητές ανακάλυψαν στο διαμέρισμα του Λούμπιτς ιατρικές συνταγές φαρμάκων που χορηγούνται στους μανιοκαταθλιπτικούς ασθενείς, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες υπνωτικών χαπιών.

«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα»

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα των ηχητικών δεδομένων του μαύρου κουτιού του αεροσκάφους, τα οποία και δόθηκαν στη δημοσιότητα.

«Άνοιξε την καταραμένη πόρτα», είναι οι τελευταίες λέξεις που ακούγονται διά στόματος του πίλότου του Airbus, συνοδευόμενες από τις κραυγές απελπισίας των επιβατών. Δευτερόλεπτα αργότερα, επικρατεί απόλυτη σιωπή...

Keywords
Τυχαία Θέματα