Συντριβή Airbus: Ο συγκυβερνήτης δεν είχε περάσει από ψυχολογικά τεστ

Σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την αεροπορική τραγωδία στις γαλλικές Άλπεις προχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/03) ο CEO (Chief Executive…

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, Κάρστεν Σπορ σε εκπροσώπους του Τύπου, η θεωρία του εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν περί εσκεμμένης πρόσκλησης του δυστυχήματος από τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης, επιβεβαιώνεται και από τη Lufthansa.

Ο

συγκυβερνήτης Andreas Lubitz, ένας 28χρονος Γερμανός πιλότος, είναι ο άνθρωπος που ευθύνεται για την πολύνεκρη τραγωδία, ήταν εκείνος που έκλεισε εκτός πιλοτηρίου τον κυβερνήτη κι εκείνος που πάτησε το κουμπί καθόδου, οδηγώντας το αεροπλάνο και 149 αθώους στον θάνατο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου, κ. Σπορ, ο Αντρέας Λούμπιτζ, συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους είχε προσληφθεί στην εταιρεία τον Σεπτέμβριο του 2013 και είχε ολοκληρώσει την εκπαίδευση του στη Germanwings.

Ο ίδιος αποκάλυψε επίσης ότι ο Λούμπιτζ δεν είχε περάσει από ψυχολογικά τεστ, μόνο από ιατρικά, όπως συμβαίνει όμως με όλους τους πιλότους της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα