Συμμαχίες εν όψει εκλογών στη Βραζιλία

Δύο από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της αντιπολίτευσης στη Βραζιλία, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους σήμερα, προχωρώντας σε μια απροσδόκητη συμμαχία που θα μπορούσε να θέσει μια σοβαρή πρόκληση για την πρόεδρο Ντίλμα Ρουσέφ.


Η Μαρίνα Σίλβα, πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2014, πρόκειται να ανακοινώσει ότι εντάσσεται στο κόμμα PSB του Εντουάρδου Κάμπος, του κυβερνήτη της πολιτείας Περναμπούκο,

σύμφωνα με μια πηγή του PSB που ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη εάν και κατά πόσον η Σίλβα ή ο Κάμπος θα είναι η ή ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Πολλά βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους η εφημερίδα Folha de S. Paulo, ανέφεραν ότι ο Κάμπος είναι πιθανότερο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου, και η Σίλβα να είναι η υπ' αριθμόν δύο υποψήφια.
Η Σίλβα ανέφερε σε μήνυμά της μέσω του Twitter ότι πρόκειται να παραχωρήσει μια συνέντευξη Τύπου αργότερα σήμερα.
Όποιος κι από τους δύο αν είναι υποψήφιος η συμμαχία αυτή δημιουργεί μια κεντροαριστερή φίλα προσκείμενη προς τις επιχειρήσεις εναλλακτική έναντι της Ρουσέφ, αρκετά έγκαιρα για να εκμεταλλευτεί την εντεινόμενη δυσαρέσκεια στις τάξεις της επιχειρηματικής ελίτ για την στασιμότητα της οικονομίας και τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η οποία εκφράστηκε με ένα κύμα αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων τον Ιούνιο.
Η Ρουσέφ, μια πραγματίστρια κεντροαριστερή πολιτικός, δεν έχει επίσημα ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφια στις εκλογές του 2014, αλλά διατηρεί ευρύ προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Την υποστηρίζει μεγάλο μέρος των φτωχότερων Βραζιλιάνων, χάρη στο ότι η ανεργία βρίσκεται σε σχεδόν ιστορικά χαμηλά επίπεδα και τις επιτυχίες του κόμματός της όσον αφορά την μείωση της φτώχειας τα τελευταία 10 χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα