Συγκλονίζει 16χρονος Πακιστανός: Αντίκρισα το θάνατο...

«Ένας από τους Ταλιμπάν φώναξε: "υπάρχει μία ομάδα παιδιών που κρύβεται κάτω από τους πάγκους, πηγαίνετε να τα βρείτε για…

Κλινήρης στο νοσοκομείο Lady Reading του Πεσάβαρ, τη μητρόπολη του βορειοδυτικού Πακιστάν, ο Σάκρουκ Χαν, 16 ετών, αναφέρει ότι παρακολουθούσε ένα μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού στο αμφιθέατρο του σχολείου του, όπου συχνάζουν παιδιά ηλικίας 10 έως 20 ετών, όταν μία ομάδα Ταλιμπάν, με στρατιωτικές στολές, εισέβαλε το πρωί της Τρίτης (16/12).

«Κάποιος

αμέσως μας φώναξε να ξαπλώσουμε στο πάτωμα και να κρυφτούμε κάτω από τα θρανία» λέει ψιθυριστά, συγκλονισμένος από την επίθεση, μια από τις φονικότερες στην Ιστορία του Πακιστάν.

«Οι δράστες στη συνέχεια φώναξαν "Ο Θεός είναι μεγάλος" προτού ανοίξουν πυρ. Έπειτα ένας από τους Ταλιμπάν φώναξε: "υπάρχουν παιδιά κρυμμένα κάτω από τους πάγκους πηγαίνετε να τα βρείτε για να τα σκοτώσετε"», αφηγείται ο έφηβος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Σάκρουκ, ύψος σχεδόν 2 μέτρων, είχε ξαπλώσει στο πάτωμα και υποδυόταν το νεκρό, όταν είδε έναν άνδρα με μαύρες μπότες να τον προσεγγίζει. Ήταν ένας Ταλιμπάν που αναζητούσε τα παιδιά κάτω από τους πάγκους… Έπειτα, ένας τρομοκράτης τον πυροβόλησε στα δύο του πόδια, ακριβώς πάνω από το γόνατο. Ο 16χρονος μαθητής δαγκώθηκε από τον πόνο…

«Σήκωσα τη γραβάτα μου και την έβαλα στο στόμα για να μην φωνάξω. Ο άνδρας με τις μπότες συνέχισε να πυροβολεί τα παιδιά. Εγώ ήμουν ξαπλωμένος στο έδαφος με τα μάτια κλειστά και περίμενα να με πυροβολήσει ξανά», τονίζει, προκαλώντας ανατριχίλα.

«Το σώμα μου έτρεμε, αντίκρισα το θάνατο από τόσο κοντά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις βαριές εκείνες μαύρες μπότες, ήταν σαν να με είχε βρει ο ίδιος ο θάνατος», συνεχίζει τρέμοντας ο Σάκρουκ.

Αφού σκότωσαν τουλάχιστον 141 άτομα, οι Ταλιμπάν έφυγαν από το αμφιθέατρο του σχολείο όπου φοιτούν παιδιά στρατιωτικών, όπως επίσης και πολιτών. Όταν έφυγαν, «εγώ παρέμεινα ξαπλωμένος στο πάτωμα για μερικά λεπτά. Έπειτα προσπάθησα να σηκωθώ, όμως έπεσα και πάλι κάτω εξαιτίας των τραυμάτων μου», λέει ο έφηβος Πακιστανός, την ίδια ώρα που ο πατέρας του, ένας έμπορος, τον παρηγορεί.

«Σύρθηκα μέχρι τη διπλανή τάξη. Ήταν φοβερό! Η βοηθός της δασκάλας ήταν εκεί, καθόταν στην καρέκλα της, ενώ από το σώμα της ανάβλυζε αίμα ενώ καιγόταν…

Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου ήμουν ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι», καταλήγει ο Σάκρουκ από το νοσοκομείο Lady Reading, το προσωπικό του οποίου απευθύνει έκκληση στους πολίτες να δώσουν επειγόντως αίμα με στόχο τη διάσωση των τραυματιών…

Keywords
Τυχαία Θέματα