Στους 22 οι νεκροί από την επίθεση στο μουσείο – Διαδήλωση στην Τύνιδα

Είκοσι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, περιλαμβανομένων 20 αλλοδαπών τουριστών, στην επίθεση εναντίον του Μουσείου Μπαρντό στην Τύνιδα, δήλωσε…

«Έχουμε καταμετρήσει 22 νεκρούς, ανάμεσά τους 20 τουρίστες από τη Νότια Αφρική, τη Γαλλία, την Πολωνία και την Ιταλία» είπε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των νεκρών ανά εθνικότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, 42 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χοσέ Μανουέλ Σάντος ανέφερε σε μια ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Twitter ότι ανάμεσα στα θύματα είναι επίσης δύο Κολομβιανοί υπήκοοι.

Στο μεταξύ, πολλές εκατοντάδες Τυνήσιοι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Τύνιδας προκειμένου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του Μουσείου Μπαρντό.

Το πλήθος συγκεντρώθηκε μπροστά από ένα θέατρο που βρίσκεται στη λεωφόρο Χαμπίμπ Μπουργκίμπα, κεντρική οδική αρτηρία της πόλης και διαδηλωτές κάθε ηλικίας κρατούσαν σημαίες της Τυνησίας, ενώ φώναζαν συνθήματα εναντίον των «τρομοκρατών».

«Η Τυνησία είναι ελεύθερη, έξω οι τρομοκράτες», «εξουδετερώστε τους τρομοκράτες, είναι καθήκον σας», «με την ψυχή και το αίμα μου θα υπερασπιστώ τη σημαία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζε ρυθμικά το πλήθος.

Οι διαδηλωτές επίσης έψαλλαν τον εθνικό ύμνο της Τυνησίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα