Στους 18 οι νεκροί από τη γρίπη, 30 σε ΜΕΘ

Καλπάζει η γρίπη στη χώρα μας, καθώς μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου, οι θάνατοι από επιπλοκές της γρίπης,…

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ είναι 30, ενώ μέχρι σήμερα έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 60 άτομα.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα με την έλλειψη στελέχωσης στις ΜΕΘ είναι τεράστιο στη χώρα μας, με τους γιατρούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμά ότι σε περίπτωση που συνεχίσει

να επικρατεί το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού (Η3Ν2 αντί για το βασικό ιό Η1Ν1), αναμένεται κύμα εποχικής γρίπης με αυξημένη ένταση που θα αφορά κυρίως άτομα με υποκείμενα νοσήματα και ηλικιωμένους.

Την ίδια στιγμή, έρευνα που διενεργήθηκε πρόσφατα για το ΚΕΕΛΠΝΟ έδειξε ότι η συνολική εμβολιαστική κάλυψη φτάνει μόλις το 22% και από τους εμβολιασθέντες, μόνο το 41% ανήκει στην ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευθεί ότι το άνοιγμα 150 κλειστών κλινών ΜΕΘ, αποτελεί προτεραιότητα του κόμματος και θα υλοποιηθεί εντός πρώτου εξαμήνου του έτους.

Πηγή: Onmed.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα