Στο ΥΠΕΚΑ ο Ράιχενμπαχ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, με τον επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων, της ολοκλήρωσης τού Εθνικού Κτηματολογίου, όπως επίσης και η ευαισθητοποίηση των πολιτών

σε περιβαλλοντικά θέματα. Όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης, μετά το τέλος της συνάντησης, «διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πεδίο συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΕΚΑ και της Task Force, ιδίως όσον αφορά τα ζητήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στο Κτηματολόγιο», αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί είναι δύο τομείς, στους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά».

Ειδικότερα, οι δύο πλευρές εξέτασαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να είναι χρήσιμη η συμβολή της ομάδας δράσης στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων, στην προπαρασκευή του εθνικού σχεδίου πρόληψης αποβλήτων, καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων. Τέλος, κρίθηκε ωφέλιμο να υπάρξει τεχνική υποστήριξη της ομάδας δράσης, όσον αφορά στην επιτάχυνση των διαδικασιών, που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου του Εθνικού Κτηματολογίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα