Σκανδαλίδης: Ιμιτασιόν οι μεταρρυθμίσεις

Με μια αιχμηρή κριτική κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγόρησε ότι προχωρά σε ιμιτασιόν και όχι σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ασκώντας πολιτική του ράβε -ξήλωνε εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης.

Παράλληλα απευθυνόμενος τόσο προς τον πρωθυπουργό, όσο και προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τους κάλεσε «να μην παίζουν με τις αντοχές

των βουλευτών, αλλά και τις δημοκρατικές αντοχές», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι θα υπερψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «προϊόν κοπτικής -ραπτικής», καθώς, όπως είπε, «δεν διατυπώθηκε άλλος εναλλακτικός δρόμος».

«Η δουλειά που έκανε η ομάδα του ΠΑΣΟΚ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφεραν λίγες ουσιώδες αλλαγές. Οι όποιες, όμως, βελτιώσεις δεν αλλάζουν την εικόνα ότι το νομοσχέδιο είναι ένα ακόμα προϊόν κοπτικής ραπτικής και δεν συνιστούν πραγματικές, αλλά ιματισιόν μεταρρυθμίσεις.Αποτέλεσμα είναι ο βρόγχος να περισφίγγεται ακόμα περισσότερο την ελληνική κοινωνία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης και απευθύνθηκε και στον υπουργό Οικονομικών τονίζοντας:

«Αντί να διϋλίζουμε τον κώνωπα με τη Λίστα Λαγκάρντ, θα έπρεπε ο υπουργός Οικονομικών να μας πει τι αποκόμισαμε και από ποιους από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Να μας πει νούμερα, τα οποία χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να κάνουμε ουσιαστική συζήτηση».

«Κουράστηκε ο κόσμος να ακούει για πολιτική του ράβε - ξήλωνε», υποστήριξε ο κ. Σκανδαλίδης, σημειώνοντας ότι «οι απολύσεις στην εκπαίδευση και στην δημοτική αστυνομία είναι πολιτική της λογικής "πονάει δόντι, κόβει κεφάλι"».

«Αριθμητικό είναι το κριτήριο. Αντί να γίνει πρώτα σχεδιασμός και μετά να κοπούν οι θέσεις όπου χρειάζεται, διαλέγουμε τα εύκολα θύματα. Από ποιες μνημονιακές διατάξεις απορρέουν αυτά; Από πουθενά. Για άλλη μια φορά νομοθετούμε χωρίς στρατηγική και στόχο. Πρέπει να παραδεχθούμε ότι τα νούμερα δείχνουν να πέφτουν έξω. Δεν νομίζω ότι κανείς, ανεξάρτητα από κόμματα, έχει όνειρο μια τριτοκοσμική Ελλάδα. Γιατί εκεί οδηγούμαστε», υπογράμμισε ο κ. Σκανδαλίδης

Ακόμα, μίλησε για «ανάγκη αναθεώρησης της συνταγής και την κατάθεση ενός συγκεκριμένου σχεδίου και όχι μια «στρατηγική απροσδιόριστης πολιτικής», αλλά και «σοβαρές φωνές που ακούγονται στη Βουλή», φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι οποίες, όμως, όπως είπε,» θάβονται από εμφυλιακές φωνές με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην τις ακούνε».

Και ο κ. Σκανδαλίδης συνέχισε λέγοντας:

«Για άλλη μια φορά καλούμαι να ψηφίσω ένα νομοσχέδιο γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος, γιατί διαφορετικά θα πάμε σε εκλογές. Από την άλλη εγκαλούμαι αν τα υπερψηφίσω, γιατί δημιουργούν συνέπειες στην κοινωνία. Ψηφίζω το νομοσχέδιο, όχι γιατί φοβάμαι τις εκλογές, αλλά γιατί δεν διατυπώθηκε από κανέναν ο εναλλακτικός δρόμος που υπάρχει και μπορεί να είναι πράγματι εναλλακτικός».

Ο κ. Σκανδαλίδης, έκλεισε την ομιλία του λέγοντας χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Μετά τον ανασχηματισμό που έγινε, θα απευθυνθώ και στον πρωθυπουργό και στον αγαπητό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και θα τους πω: Μην παίζετε με τις αντοχές μας. Μην παίζετε με τις αντοχές της Δημοκρατίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα