Σ. Κεδίκογλου: Συνεχίζεται η διαβούλευση για τα εργασιακά

Η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη σε διαβούλευση με την τρόικα για τα εργασιακά, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σημειώνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν επώδυνες αποφάσεις γιατί «απειλούμαστε με πλήρη κατάρρευση».

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε να αντιμετωπίσει μια δύσκολη εξίσωση όσον αφορά στα εργασιακά. Έχουμε στρεβλώσεις, οι οποίες συντείνουν στην αύξηση του κόστους

παραγωγής, και για πολλούς μήνες δεν έγιναν οι απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, είπε, εκτιμώντας πως στο προσεχές διάστημα με την εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών θα χαλαρώσει ο βρόγχος σε τέτοια ζητήματα.

Είναι μια κατάσταση στην οποία κανείς δεν θα ήθελε να βρεθεί. Πρέπει να ληφθούν όμως επώδυνες αποφάσεις γιατί απειλούμαστε με πλήρη κατάρρευση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για τα νέα μέτρα, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι η ίδια κυβέρνηση επιδιώκει το σφικτό χρονοδιάγραμμα καθώς, όπως σημείωσε, η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. «Ο μεγαλύτερος αντιπαλός μας είναι ο χρόνος», επεσήμανε.

Επανέλαβε επίσης ότι αυτά «είναι και πρέπει να είναι» τα τελευταία μέτρα, καθώς παραδέχτηκε πως η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της. Τα μέτρα είναι επώδυνα, αλλά είμαστε στην κρίσιμη καμπή. Είμαστε κοντά στον στόχο που είναι η εκταμίευση, είπε ο Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του συστήματος και να βρεθούν τα κεφάλαια για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Οι δυο εταιρείες που έφυγαν από την Ελλάδα, πήγαν εκεί όπου υπήρχε ρευστότητα, εκεί όπου οι τράπεζες μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις δραστηριότητές τους, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «η έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει την οικονομία μας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για Κεδίκογλου: Λίγη φαντασία δεν βλάπτει

Keywords
Τυχαία Θέματα