Προφυλακιστέος και για τους «Πυρήνες» ο Θεοφίλου

Προφυλακιστέος και για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς» κρίθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ειδικό ανακριτή Κώστα Μπαλτά ο 29χρονος Αναστάσιος Θεοφίλου.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος εκτός από «ένταξη και συμμετοχή» στην οργάνωση αντιμετωπίζει και τα κακουργήματα της κατοχής όπλων και εκρηκτικών αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις του ανακριτή, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης του Σπύρος Φυτράκης χαρακτήρισε τα στοιχεία εναντίον του ισχνά. Στη δικογραφία, είπε, "υπάρχουν καταθέσεις αστυνομικών που υποστηρίζουν ότι μοιάζει με κάποιον που έκανε παρέα με τους κατηγορούμενους

για συμμετοχή στους Πυρήνες. Θα ελέγξουμε όλα τα στοιχεία."

Σημειώνεται ότι η κατηγορία της κατοχής όπλων και εκρηκτικών αφορά στον οπλισμό που βρέθηκε από τις αρχές στις γιάφκες της οργάνωσης στο παρελθόν.

Νωρίτερα, ο 29χρονος απολογήθηκε ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή για την υπόθεση της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα, στη Νάουσα της Πάρου, και τη ληστεία που προηγήθηκε στην Alpha Bank.

Και για την υπόθεση αυτή ανακριτής και εισαγγελέας του έδειξαν το…δρόμο της φυλακής. Απολογούμενος για την υπόθεση αυτή ο Θεοφίλου όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες αλλά υποστήριξε ότι την επίμαχη ημέρα δεν βρισκόταν καν στο νησί.

Διαβάστε επίσης: Προφυλακίστηκε ο Θεοφίλου για τη ληστεία της Πάρου

Η πρώτη ποινή για το ληστή της Πάρου



Keywords
Τυχαία Θέματα