Προχωράει η σύμβαση ΑΜΕΛ – Siemens για το ΜΕΤΡΟ

Στην τελική ευθεία φαίνεται πως έχει μπει η λειτουργία των επτά νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ οι οποίοι είναι έτοιμοι, αλλά δεν έχουν παραδοθεί ακόμα στις ανάγκες του επιβατικού κοινού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μ. Βορίδη, δόθηκε εντολή να προωθηθεί άμεσα η υπογραφή της σύμβασης για το Σύστημα Σηματοδότησης με την εταιρία Siemens, προκειμένου οι νέοι σταθμοί να αποδοθούν συντομότερα στο επιβατικό κοινό.

Της σημερινής

απόφασης του κ. Βορίδη έχει προηγηθεί σχετική γνωμοδότηση από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς έπρεπε να αρθούν τα εμπόδια που είχαν υψωθεί μετά τις απαιτήσεις του ελληνικού δημοσίου από τη Siemens, με αφορμή τα σκάνδαλα για μίζες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Μετά την εξέλιξη αυτή εκτιμάται, ότι το αργότερο σε 15 μήνες όλοι οι σταθμοί θα παραδοθούν στην κυκλοφορία και θα εξυπηρετούνται περίπου 160.000 επιβάτες ημερησίως.

Πρόκειται για:

- τους τέσσερις σταθμούς Ηλιούπολης, Αλίμου, Αργυρούπολης και Ελληνικού που βρίσκονται στην επέκταση της γραμμής 2 προς Ελληνικό,

- τους δύο σταθμούς Περιστέρι και Ανθούπολη στην επέκταση της γραμμής 2 προς Περιστέρι

- τον σταθμό Αγία Μαρίνα, που βρίσκεται στην επέκταση της γραμμής 3 προς Χαϊδάρι.

Μάλιστα, οι σταθμοί των νοτίων προαστίων έχουν ήδη καθαριστεί και περιμένουν την τελετή των εγκαινίων τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα