Ποιος είναι ο Σόλων Κατσίνης;

Μπορεί να πέρασε στα ψιλά, λόγω της ονοματολογίας του ευρωψηφοδελτίου, ωστόσο η πραγματική μεταγραφή για τη Νέα Δημοκρατία δεν ήταν ο ποδοσφαιρικός Θοδωρής Ζαγοράκης.

Η ουσιαστικότερη προσθήκη στην ελληνική κυβέρνηση, ακούει στο όνομα Σόλων Κατσίνης. Πρόκειται για το νέο σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά για ζητήματα υδρογονανθράκων και εν γένει ενεργειακής πολιτικής, δείγμα της πρόθεσης

του Μεγάρου Μαξίμου να μην αφήσει το ζήτημα στις καλένδες. Ο κ. Κατσίνης ήταν ουσιαστικά αυτός που έπεισε το κυπριακό κράτος να ξεκινήσει σεισμικές έρευνες εντός της ΑΟΖ, ενώ έχει διατελέσει μέλος της κυβέρνησης Χριστόφια προερχόμενος από το ΔΗΚΟ. Η τελευταία αυτή λεπτομέρεια πάντως, κάνει πολλούς να θεωρούν πως οι λόγοι για τον οποίο ο πρωθυπουργός προσέλαβε τον Κατσίνη στο επιτελείο του, σχετίζονται και με τις εξελίξεις στο κυπριακό, καθώς ο πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης δεν πείθει με τους χειρισμούς τους στο θέμα, ενώ είναι γνωστό στη Μεγαλόνησο πως δε διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με το νέο σύμβουλο του Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Στο Ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ο Ζαγοράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα