«Πνίγηκε» στα χημικά το Κάιρο

Για έκτη μέρα συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Κάιρο. Στην «αντεπίθεση» πέρασαν οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας οι οποίες εκτόξευσαν μπαράζ δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που ζητούν ο στρατός να εγκαταλείψει την εξουσία.

Από τα αέρια, δεκάδες νεαροί, βήχοντας και πασχίζοντας να αναπνεύσουν, προσπαθούσαν να ξεφύγουν κι μπλέχτηκαν σε αψιμαχίες με αστυνομικούς.

Παρά την χρήση των χημικών,

δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εξακολούθησαν να είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Ταχρίρ, διαδηλώνοντας για τους θανάτους 30 και πλέον ανθρώπων και απορρίπτοντας την πρόταση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου να διοργανωθεί δημοψήφισμα για την διακυβέρνηση από τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι εκλογές της Δευτέρας είχαν χαρακτηριστεί ως οι πρώτες δυνητικά ελεύθερες στην Αίγυπτο εδώ και δεκαετίες.

Ο στρατός και η Μουσουλμανική Αδελφότητα (η οποία ελπίζει ότι θα κερδίσει), λένε ότι η διαδικασία πρέπει να γίνει, αλλά πολλοί διαδηλωτές δυσπιστούν για το κατά πόσο οι ένοπλες δυνάμεις θα επιτρέψουν οι εκλογές να είναι ελεύθερες και διαφανείς και θα παραδώσουν την εξουσία στους πολιτικούς.

«Ο στρατός πρέπει να φύγει, να δώσει την εξουσία στους πολίτες. Δεν θέλουν να φύγουν για να μην αποκαλυφθεί πόσο διεφθαρμένοι είναι», είπε ένας 23χρονος φοιτητής. Πρόσθεσε ότι βγήκε να διαδηλώσει όταν είδε αστυνομικούς να ξυλοκοπούν διαδηλωτές. «Όλα είναι όπως ήταν στην εποχή του Μουμπάρακ», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα