Περιορίστηκαν τα επεισόδια στη Στοκχόλμη

Περιορισμένα ήταν τα επεισόδια στα φτωχά προάστια της Στοκχόλμης κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου σημειώθηκαν μεμονωμένοι εμπρησμοί αυτοκινήτων.


Σύμφωνα με τη σουηδική αστυνομία, ήταν η πιο ήρεμη νύχτα εδώ και μία εβδομάδα. Σε αυτό συνέβαλε η ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και η βροχή.

Η ανάπτυξη αστυνομικών ενισχύσεων από το Γκέτεμποργκ και το Μάλμε και οι περιπολίες πολιτών συνέβαλαν στην πτώση της έντασης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας.

Ωστόσο, τοπικά μέσα ενημέρωσης κατέγραψαν περιστατικά εμπρησμού αυτοκινήτων και κτιρίων και στην πόλη Έρεμπρο, 160 χιλιόμετρα

δυτικά της Στοκχόλμης.

Τη νύχτα της Παρασκευής τα επεισόδια βίας επεκτάθηκαν από την πρωτεύουσα σε μικρότερες πόλεις της χώρας, όπως η Ουψάλα, το Έρεμπρο και το Λίνκεπινγκ, δημιουργώντας φόβους για την επέκταση των ταραχών της Στοκχόλμης σε ολόκληρη τη Σουηδία.

Οι ταραχές ξεκίνησαν μετά το θάνατο από αστυνομικά πυρά ενός 69χρονου κατοίκου της φτωχής συνοικίας Χούσμπι στα περίχωρα της πρωτεύουσας και άνοιξαν στη Σουηδία τη συζήτηση για τον βαθμό της κοινωνικής ένταξης των μεταναστών που αποτελούν το 15% του σουηδικού πληθυσμού, κατοικούν στις φτωχές συνοικίες των μεγάλων αστικών κέντρων και πλήττονται από ποσοστά ανεργίας μεγαλύτερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα